enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin resesyondan kaçınabileceği konusunda umutlu olduğunu söyledi, ancak Amerikalıların Fed’in …

Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır
12.09.2022
83
A+
A-

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin resesyondan kaçınabileceği konusunda umutlu olduğunu söyledi, ancak Amerikalıların Fed’in enflasyonu yenme ihtiyacını anladıklarını da bildirdi.

Yellen, Pazar günü CNN’e verdiği demeçte, “Fed’in bazen yumuşak iniş dediğimiz şeyi başarması için büyük bir beceriye ve ayrıca biraz şansa ihtiyacı olacak. Umudum yumuşak bir iniş gerçekleştireceğiz, ancak Amerikalılar enflasyonu düşürmenin şart olduğunu biliyorlar ve uzun vadede enflasyon kontrol altında olmadan güçlü bir işgücü piyasasına sahip olamayız” dedi.

Bu sözler, geçen hafta kendisinin ve merkez bankasındaki politika yapıcı meslektaşlarının, 40 yılın en yüksek seviyesi yakınında kalan enflasyonu ehlileştirmeye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell ile aynı paralelde.

Yellen, Başkan Joe Biden yönetiminin para politikasını Fed’e bırakacağını söyledi ve “Hedeflerimizin çok iyi hizalandığına inanıyorum. Güçlü bir işgücü piyasası ve enflasyonun daha normal seviyelere indiğini görmek istiyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.