enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çocuklarımızın omuzlarındaki yük: Sırt Çantaları

Avrasya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak, çocuklarımızın çantalarının nasıl kullanılması ile ilgili bilgi veriyor …

Çocuklarımızın omuzlarındaki yük: Sırt Çantaları
11.09.2022
161
A+
A-

Avrasya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak, çocuklarımızın çantalarının nasıl kullanılması ile ilgili bilgi veriyor.

AĞIR ÇANTALAR EKLEM VE KAS AĞRILARINA YOL AÇAR

Aşırı yüklenmiş çantalar gelişme çağında olan çocuklarımızda küçük yaşta istenmeyen kas ve kemik ağrılarına yol açar. Ayrıca ağır çantayı kaldırabilmek için ister istemez öne doğru eğilerek yürümeleri sebebi ile kambur bir pozisyonda yürümeye zorlar. Bu çantayı taşımakta kolaylık sağlasa da sonrasında yol açacağı ağrılar açısından sakıncalı bir durumdur.

DOĞRU SIRT ÇANTASI SEÇİMİ ZARARI AZALTACAKTIR

Çantanın askılarının ped ya da viskoelastik madde ile dolu olması hem binen yükün daha kolay taşınmasını hem de sırtın ve eklemlerin tahriş olmasını önleyecektir. Bel kemeri olması ve taşınırken bu kemerinde bağlanması çocuklarımızın işini kolaylaştıracaktır.

ÇOCUKLARIMIZ SIRT ÇANTALARINI NASIL KULLANMALI?

En önemli nokta gereğinden fazla çantanın doldurulmaması. Çantanın ağırlığı çocuklarımızın ağırlığının %15-18 inden daha fazla olmamalıdır. Çocuklarımıza sırt çantasının doğru kullanımını gerekirse başlarda sürekli çantalarını kontrol ederek öğretmeliyiz. İhtiyaç duyulmayan kitap ve defterlerin taşınmaması iyi bir başlangıç olacaktır. Bunun dışında, daha ağır olan nesneler dibe konmalı. Çanta bel hizasının 5 cm yukarısında kalacak şekilde ayarlanmalıdır.

Çocuklarımıza sırt çantaları takılı iken doğru pozisyonda eğilmemeli, daha alçak bir noktada bir şey almaları gerektiğinde dizlerinden bükerek yere çömelmeli ve dik bir şekilde kalkmalıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.