enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Erdoğan duyurdu: İki ülke arasında kimlikle seyahat edilebilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu yıl Sırbistan’dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz …

Başkan Erdoğan duyurdu: İki ülke arasında kimlikle seyahat edilebilecek
07.09.2022
93
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu yıl Sırbistan’dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

Erdoğan, “Kimlikle seyahat konusunda az önce imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracak. Sırbistan çipli kimlik seyahatin mümkün hale geldiği 6. ülke olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Değerli dostum Cumhurbaşkanı Sayın Vucic’e değerli ev sahipliği için teşekkür etmek istiyorum. Az önce kendisi ile hem ikili ardından heyetler arası formatta son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

Görüşmelerimizde ilişkilerimizi kapsamlı şekilde etraflıca ele aldık. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik.

Başta Bosna Hersek’teki gelişmeler olmak bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunduk.

TİCARET HACMİ 2 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Ticaret hacmimiz rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştı. Sırbistan’daki yatırımlarımız son 10 yılda adeta sıçrama yaparak, 1 milyon dolardan 400 milyon dolara çıktı. Sırbistan’daki firmalarımız 1300’ü aştı.

Sırbistan’la karşılıklı turist sayılarımız büyük bir ivmeyle artıyor. Bu yıl Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak 300 bine çıkmasını bekliyoruz. Bu sayının Türkiye’den de 150 bin olmasını bekliyoruz.

İşbirliğimizi geliştirecek bir diğer alanda müteahhitliktir. Müteahhitlik firmalarımız önemli projelere imza atıyor. Projelerin 48’inin 2018 ve sonrasında hayata geçirildiğine dikkat çekmek istiyorum. Sırbistan’la önümüzdeki dönemde bu alandaki işbirliğimizi de artıracağımıza inanıyoruz.

KİMLİK İLE SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yeni adımlar atıyoruz. Sırbistan’a kimlikle rahatlıkla seyahat edilebilecek. Artık kimlikle iki ülke arasında seyahat edilebilecek.

Kimlikle seyahat, orman yangınlarıyla mücadele, ileri teknolojiler, medya ve iletişim alanlarda toplam 7 anlaşmayı bugün imzaladık.

HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK

Sırbistan’la yakaladığımız en üst seviyedeki anlayış birliği herkes için bulunmaz bir nimet teşkil ediyor. Ekonomik ve ticari işbirliğimizi daha da sağlamlaştırmak hepimizin elindedir. Sayın Vucic ile biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Sırbistan’dan da ülkemizde yatırım yapacak müteşebbislere kapımız her zaman açıktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.