enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1508
EURO
38,2036
ALTIN
2.925,64
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C

Kanada’da 2 bıçaklı saldırgan 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Saskatchewan birimi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, Damien Sanderson ile Myles Sanderson’ın …

Kanada’da 2 bıçaklı saldırgan 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı
05.09.2022
79
A+
A-

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Saskatchewan birimi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, Damien Sanderson ile Myles Sanderson’ın pazar sabahı James Smith Cree Nation bölgesi ve Weldon kentinden başlayarak 13 noktada insanlara saldırı düzenledikleri belirtildi.

“BİLDİKLERİMİZİN DIŞINDA DA YARALILAR OLABİLİR”

RCMP Saskatchewan Sözcüsü Rhonda Blackmore da eyaletin başkenti Regina’da düzenlediği basın toplantısında, “İlk belirlemelere göre saldırılarda 10 kişi öldü. Hastanelere yaralı olarak 15 kişi kaldırıldı. Yaralanıp da kendi imkanlarıyla hastaneye gidenlerin de olabileceğini düşünüyoruz. Bugün eyaletimizde olanlar korkunç. Açık konuşayım, hala 2 şüpheliyi arıyoruz. Saskatchewan ve komşu eyaletlerimizde yaşayanlardan uyanık olmalarını istiyoruz.” dedi.

“GEREKLİ OLMADIKÇA ÇIKMAYIN”

Görgü tanıkları, James Smith Cree Nation’da ambulans helikopterlerle 3 taşıma yapıldığını belirtti. RCMP ve yerel polis güçleri, halktan tedbirli olmalarını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. RCMP, “Güvenli bir yerden ayrılmayın. Başkalarının evinize girmesine izin verirken dikkatli olun. Şüpheli kişilere yaklaşmayın. Araç kullanıyorsanız otostopçuları almayın.” uyarısında bulundu.

İKİ ŞÜPHELİ İÇİN ‘TEHLİKELİ’ UYARISI YAPILDI

RCMP’nin sosyal medya paylaşımlarında, şüphelilerin bulunması için “tehlikeli kişiler alarmı” yayınlandığı belirtildi ve “Şüpheliler kaçak olduğu için uyarının Manitoba ve Alberta eyaletlerine de uzatılmasını istedik.” açıklamalarını yaptı.

Kaynak: Seyit Aydoğan – Güncel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.