enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1934
EURO
38,1920
ALTIN
2.900,03
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şömine dekorasyonu nasıl yapılır?

Soğuk günlerin vazgeçilmezi şömineler son dönemlerin en şık dekoratif parçalarından biri. Peki, salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır …

Salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şömine dekorasyonu nasıl yapılır?
22.01.2022
257
A+
A-

Soğuk günlerin vazgeçilmezi şömineler son dönemlerin en şık dekoratif parçalarından biri. Peki, salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şömineyle salon dekorasyonu nasıl yapılır? Şöminenin yeri nasıl belirlenir? Şömine hangi dekorasyon tarzıyla uyumludur? Televizyon ve şömine birlikte nasıl kullanılır? Şömine dekorasyonu nasıl yapılır? İşte yanıtlar…

Havaların soğumasıyla birlikte ev dekorasyonunda farklılıklar yapmaya başladık. Serin havaların kurtarıcısı örgü battaniyeler salon ve yatak odalarında kendisine yer bulurken; mevsime uygun bazı dekoratif ögelerle sonbaharın esintilerini evimize davet ediyoruz. Yaşam alanlarımızda hem şıklığı vurgulamak hem de kullanışlı alternatifleri değerlendirmek istiyoruz. Özellikle salon ve yatak odalarında eşsiz bir bakış açısı oluşturmaya yardımcı olan şömineler kusursuz bir ortam oluşturmanızı sağlayabilir. Gelin, salon dekorasyonunda şömine kullanımına birlikte göz atalım.

ŞÖMİNE HANGİ DEKORASYON TARZIYLA UYUMLUDUR?

Hem ısınma hem de dekoratif amaçlı kullanılan şömineler, yaşam alanlarında muhteşem bir bakış açısı yakalamanızı sağlar. İç ısıtan ambiyansıyla neredeyse her tarzla uyum yakalayan şömineler özellikle; rustik, klasik, retro, minimal ve endüstriyel tarzlarla ahenk yakalamaktadır. 

Şömineler, ahşabın doğallığı ve taş duvar dekorasyonuyla eşsiz bir bütünlük oluşturmaktadır. Doğanın zengin dokusuna yer açan dokunuşlarla şömineyi bir araya getirerek iç ısıtan samimi bir ortam şekillendirebilirsiniz.

ŞÖMİNENİN YERİ NASIL BELİRLENİR?

Salon dekorasyonu şekillendirilirken öncelikle odak noktası belirlemeniz gerekiyor. Bu kimi zaman televizyon, kitaplık olabileceği gibi bazı evlerde şömine de olabilir. Eğer şömineyi salonunuzda odak noktası olarak belirlemek isterseniz; mobilyaların yerleşimini de buna uygun bir şekilde yapmalısınız.

Örneğin en büyük oturma parçası olan kanepeyi şöminenin karşısına konumlandırdıktan sonra berjer ve puf gibi daha küçük olan eşyaları şömineye yakın bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Böylece soğuk kış günlerinde şöminenin çevresinde sıcak bir oturma alanı oluşturabilirsiniz. 

TELEVİZYON VE ŞÖMİNE BİRLİKTE NASIL KULLANILIR?

Son dönemlerde ev dekorasyonunda modern tasarımlar sıklıkla yer almaya başladı. Yenilikçi bir bakış açısıyla döşenmiş salonlarda televizyon ve şömine bir arada kullanılabilir.

Genellikle şöminenin bulunduğu duvarda televizyon kullanılması çok fazla önerilmemektedir. Çünkü yükseklik ve ısı açısından sıkıntılar oluşabilir. Ancak doğru bir televizyon ve şömine seçimiyle yardım alarak bu dizaynı kolaylıkla yapabilirsiniz. 

FARKLI TASARIMLARA ŞANS VERİN!

Eğer salon dekorasyonunda alışılmışın dışında özgün dokunuşlardan hoşlanıyorsanız; klasiği bir kenara bırakarak şömine dekorasyonunda farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Salonunuzun boyutu ve şekline uyum sağlayacak şömine tasarımları arasından kendi zevkinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.