enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üst üste gelen zamlar esnafı da isyan ettirdi: Etiket değiştirmeye yetişemiyoruz

Son dönemde gıdadan akaryakıta, enerjiden giyime kadar birçok ürüne zam üstüne zam geliyor. Fiyat artışları vatandaşın alım gücünü düşürürken …

Üst üste gelen zamlar esnafı da isyan ettirdi: Etiket değiştirmeye yetişemiyoruz
22.01.2022
181
A+
A-

Son dönemde gıdadan akaryakıta, enerjiden giyime kadar birçok ürüne zam üstüne zam geliyor. Fiyat artışları vatandaşın alım gücünü düşürürken, esnafı da zor durumda bırakıyor.

ESNAF ETİKET DEĞİŞTİRMEYE YETİŞEMİYOR

Fiyatların sürekli değiştiğini belirten esnaf, etiketleri değiştirmeye yetişemez oldu. Esnaf, neredeyse sadece etiket değiştirmek için bir eleman alma noktasına geldi. Vatandaş, fiyat artışları nedeniyle zorunlu olmadıkça alışveriş yapmaktan kaçınırken, ay sonunu getirmek için tasarrufa yönelir oldu. Bu durum esnafın işlerini de olumsuz etkiliyor.

“ARTIK OTOMATİĞE BAĞLADIK”

Yaşananlara tepki gösteren Sancaktepeli bir esnaf, çektiği video ile duruma isyan etti. Bisküvi reyonunu çeken market sahibi, ünlü iki markanın adını vererek ürünlere sürekli zam geldiğini söyledi. Esnaf, “Etiket dayanmaz oldu. Artık otomatiğe bağladık fiyat değiştirmeyi ve etiket çıkarmayı.” diyerek yaşanan durumu gözler önüne serdi.

hepcanli.com – Ekonomi Haberleri

Zam, Ekonomi, Güncel, Haber

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.