enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1731
EURO
38,2672
ALTIN
2.912,30
BIST
9.675,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Dünyaca ünlü iş adamı Bill Gates, takıntılı olduğu oyunu açıkladı

İlk olarak Place ve The Button for Reddit sosyal deneylerini oluşturan yazılımcı olan Josh Wardle tarafından geliştirilen internet tabanlı kelime …

Dünyaca ünlü iş adamı Bill Gates, takıntılı olduğu oyunu açıkladı
01.09.2022
87
A+
A-

İlk olarak Place ve The Button for Reddit sosyal deneylerini oluşturan yazılımcı olan Josh Wardle tarafından geliştirilen internet tabanlı kelime oyunu Wordle, Bill Gates’in takıntılı olduğu oyunlar arasında yer aldı.

WORDLE OYNAMAYI BIRAKAMIYOR

Şubat veya Mart ayından beri her gün uyandıktan kısa bir süre sonra telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarından beş harfli bir kelimeyi tahmin etmek için altı hakkı olan kelime oyunu Wordle‘ı çözmeye çalıştığını bildiren Bill Gates, Wordle‘ın farklı versiyonlarını da oynamayı bırakamadığını söyledi.

“TEKRAR TEKRAR OYNAYACAK TÜRDEN BİRİYİM”

Wordle‘ı genellike dört, bazen beş tahminde çözdüğünü bildiren Bill Gates, oyunun 24 saatte bir oynamanıza izin verdiğini, ancak pratik modunda istediğiniz kadar oynayabileceğinizi açıklarken, “kendime şans verirsem bağımlılık yapacak bir oyunu tekrar tekrar oynayacak türden biriyim” dedi.

“WORDLE BÜYÜK BİR HİT HALİNE GELDİ”

Bill Gates’in GatesNotes adlı internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Geçen yıl çıkış yaptığından beri, Wordle büyük bir hit haline geldi. Yaratıcısı Josh Wardle, TIME’ın 2022’nin en etkili 100 insanı listesinde yer aldı. Artık İngilizce ile sınırlı değil – bu site, doğal dillerin yanı sıra Star Trek ve Yüzüklerin Efendisi’nden uydurma diller de dâhil olmak üzere 64 dilde Wordles sunuyor” sözlerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.