enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Horozlu Keşkek tarifi! Masterchef Horozlu Keşkek nedir, nasıl yapılır? Horozlu Keşkek yemek tarifi! Horozlu Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir?

Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Horozlu Keşkek tarifi oldu. Peki en güzel Horozlu …

Horozlu Keşkek tarifi! Masterchef Horozlu Keşkek nedir, nasıl yapılır? Horozlu Keşkek yemek tarifi! Horozlu Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir?
23.08.2022
368
A+
A-

Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Horozlu Keşkek tarifi oldu. Peki en güzel Horozlu Keşkek yemek tarifi nasıldır? Horozlu Keşkek yemeği nasıl yapılır? Horozlu Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir?

HOROZLU KEŞKEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg aşurelik buğday
  • 1 adet temizlenmiş horoz (ya da tavuk)
  • 200 gr tereyağı
  • Tuz
  • 1 soğan

HOROZLU KEŞKEK NASIL YAPILIR?

Bilecik’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleşen etkinlikte, erkekler horozlu keşkek yaptı, kadınlar yedi.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi bahçesinde köylerden aldıkları horozları kesen erkekler, sabahın erken saatlerinde kazanda pişirdikleri 400 kişilik horozlu keşkeği, müze ziyaretine gelen kadınlara ikram etti.

Müze girişinde kadınlara keşkek ikram eden ve ilk tabağı eşi Fatma Yağcı’ya veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, keşkek yapmanın zorluğuna dikkati çekerek, “Keşkeğe lezzetini, bereketini katan el birliği içinde yapılmasıdır. Keşkek ve aşure, bizim geleneklerimize göre özel yapılır. Herkes bir ucundan tutar ve birlikte karıştırılır. Biz de bugün özellikle hanım kardeşlerimize müzede ikram ettik.” dedi.

Kadınların her zaman erkeklerin yanında olduğunu dile getiren Yağcı, “Kadınlar başımızın tacıdır, ne kadar hizmet etsek azdır. Onlarla hayat daha anlamlı.” diye konuştu.

Müze görevlisi Ertuğrul Gündüz ise farklılık oluşturmak amacıyla bir organizasyon düzenlendiğini belirterek, “Doğumdan ölüme kadar bizlerle olan, bizlerin yükünü çeken kadınların gününü kutluyoruz. Biz de köylerden bulduğumuz horozları kestik, buğdayımızı müzemizin bahçesinde kaynattık. Zeytinyağını, soğanını döktük. Dünden bu yana hazırlık yapıyoruz. Yaklaşık 400 kişilik keşkek hazırladık.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.