enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6441
EURO
36,3672
ALTIN
2.927,96
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Uçan araç AIR ONE ilk testi geçti

İsrail’de üretilen uçan araç ilk testi geçti. Girişim şirketi olan AIR tarafından bireysel tüketiciler için geliştirilen elektrikli dikey kalkış …

Uçan araç AIR ONE ilk testi geçti
23.08.2022
95
A+
A-

İsrail’de üretilen uçan araç ilk testi geçti. Girişim şirketi olan AIR tarafından bireysel tüketiciler için geliştirilen elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) aracı geçtiğimiz günlerde düzenleyicilerle birlikte ilk kalkış testini başarıyla tamamladı.

Şirket, tüketici pazarı için ilk tasarımları tanıttıktan sonra geçtiğimiz sene ekim ayında tamamen elektrikli iki koltuklu bir eVTOL olan AIR ONE adlı araç için ön siparişleri kabul etmeye başladı.

Şirket, aracın 1 saatlik uçuş süresi ile saatte 250 kilometreye varan hızda tek bir şarjla 177 kilometre mesafe uçabildiğini belirterek, kolay park etmek için katlanabilir kanatlara ve herhangi bir düz yüzeyden kalkış veya iniş yeteneğine sahip olduğunu aktardı.

“Gerçekten uçan gerçek araçlara sahip 20’den az şirket var”

AIR CEO’su ve Kurucu Ortağı Rani Plaut yaptığı açıklamada, “Diğer şirketlerle birlikte bu işe öncülük ediyoruz, başka ABD’li şirketler, Çinli şirketler, Alman şirketler de var ama fazla da yok. Demek istediğim, insanlar üç ya da dört yüz eVTOL şirketi olduğunu söylüyor, uygulamada gerçekten uçan gerçek araçlara sahip 20’den az şirket var. Uçuşu bütün boyutlarıyla ele alan, dünyada üç veya dört şirketten bahsediyoruz. Ana engel ve ana zorluk, elbette, düzenleme. Bu araçların sertifikasyonu yeni olduğu için uzun sürüyor. 2-2,5 yıldır bu sürecin içindeyiz ve bitirmemize daha 2 yıl var diyebilirim. İyi haber şu ki, düzenleyiciler bu çözüme çok olumlu bakıyor. Tüm şirketlere çok yardımcı oluyorlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.