enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

KYK Yurt başvurusu ne zaman yapılacak? KYK Yurt başvuru tarihleri ne zaman?

KYK yurt başvuruları ne zaman? Sorusu, genellikle şehir dışında Üniversite kazanan adaylar tarafından merak edilmektedir. Devlet tarafından Kredi …

KYK Yurt başvurusu ne zaman yapılacak? KYK Yurt başvuru tarihleri ne zaman?
23.08.2022
110
A+
A-

KYK yurt başvuruları ne zaman? Sorusu, genellikle şehir dışında Üniversite kazanan adaylar tarafından merak edilmektedir. Devlet tarafından Kredi Ve Yurtlar kurumuna bağlı olarak işleyen yurtların başvuru tarihleri ne zaman? Peki KYK Yurt başvurusu ne zaman yapılacak? KYK Yurt başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK yurt başvuruları için milyonlarca öğrenci hazırlıklı bir şekilde KYK yurt tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıl yurt başvuruları 12 Eylül tarihine kadar devam etmişti. Bu sene için de tahmini olarak aynı tarih civarlarında başvuruların başlaması bekleniyor. Henüz Üniversite kayıt işlemleri tam olarak sona ermediği için yurt başvurularının başladığı tahmin ediliyor. Üniversite kayıtları sona erdiği taktirde yurt başvuruları öğrencilere açılacaktır.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK başvuruları, başvuru tarihleri başladığı tarihlerden itibaren e-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecektir. Daha sonra başvuruların açıklanmasını yine e-devlet kapısı üzerinden öğrenmeniz mümkün.

KYK YURTLARINDA YEDEK OLMAK NE DEMEK?

KYK yurtları başvurularından sonra açıklanmasıyla birlikte başvuran bazı kişiler direkt olarak yerleşemeyebilirler. Bunun sonucunda yedeğe alınan kişiler sıraya eklenecektir. Yurt başvuruları her hafta yedeklerdeki öğrencilerin yerleştirilmesi ve sıranın ilerlemesiyle birlikte belirli tarihler arasında yerleştirme yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.