enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6416
EURO
36,4680
ALTIN
2.935,59
BIST
9.614,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Microsoft duyurdu! Microsoft Office ile sinsice dolandırıyorlar

Son günlerde yeni bir dolandırıcılık yöntemi yayılmaya başladı. Microsoft’a çok sayıda şikayet gelmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kalan …

Microsoft duyurdu! Microsoft Office ile sinsice dolandırıyorlar
18.08.2022
122
A+
A-

Son günlerde yeni bir dolandırıcılık yöntemi yayılmaya başladı. Microsoft’a çok sayıda şikayet gelmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kalan şirket, evlere ücretsiz Microsoft Office kazandığı iddia edilerek gönderilen paketlerin kabul edilmemesi konusunda müşterilerini uyardı.

Dolandırıcılar kurbanlara birebir orijinal Office paketine benzeyen bir kutu gönderiyor. Kullanıcılar normalde binlerce lira değerinde olan Microsoft Office’i ücretsiz kazandıklarını düşünerek paketi kabul ediyor. Ancak kutu içerisinden çıkan flash bellekte yer alan Microsoft Office tamamen sahte.

Gönderilen pakette flash belleğin yanında ayrıca sahte bir ürün anahtarı da bulunuyor. Kurban flash belleği bilgisayara taktından ve kurulumu başlattıktan sonra Office için gerçek bir yükleme penceresinin aksine müşteri destek hattını aramaya yönlendiren sahte bir pencere ile karşılaşıyor.

Eğer kurban bu destek hattını ararsa dolandırıcılar hedefin bilgisayarını ele geçirmek amacıyla TeamViewer gibi uzaktan erişimin programı ile yardım etme teklifinde bulunuyor. 

Sky News isimli gazeteye açıklama yapan ve bu paketten çıkan yazılımı test eden siber güvenlik uzmanı “Ekrandaki numarayı aradıkları anda yardım masası bir tür TeamViewer (uzaktan erişim programı) kurdu ve kurbanın bilgisayarının kontrolünü ele geçirdi” dedi.

Ayrıca telefonun diğer ucundaki kişi, Microsoft müşteri destek uzmanı kılığında ödeme ayrıntıları da isteyebiliyor.

E-posta dolandırıcılıklarının artan farkındalığına karşı dolandırıcıların artık fiziksel ürünler göndermeye geri döndüğü görülüyor.

Konuyla ilgili soruşturma başlatan Microsoft, geçmişte bu tür yöntemlerin kullanıldığını ancak bunların yaygın olmadığını söyledi. Şirket yine de müşterilerini satın almadıkları bir ürünü kullanmama konusunda uyardı.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.