enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
25°C

ABD’de seçimler öncesi TikTok’ta yeni düzenleme

TikTok seçim zamanı artan dezenformasyona karşı ABD’de yeni önlemler aldı. Yeni düzenleme ile birlikte haber teyit siteleriyle iş birliğine giden …

ABD’de seçimler öncesi TikTok’ta yeni düzenleme
18.08.2022
133
A+
A-

TikTok seçim zamanı artan dezenformasyona karşı ABD’de yeni önlemler aldı. Yeni düzenleme ile birlikte haber teyit siteleriyle iş birliğine giden şirket, bir video doğrulanmamış bilgiler içerdiğinde kullanıcıları anında uyaracak. Bu videolar TikTok’un yeni oluşturacağı ‘Seçim Merkezi’ adlı bir bölüme yönlendirilecek. Gerekirse de bu videolar platformdan hızlı bir şekilde silinecek.

Bu önlemlerin çoğu şirketin 2020 başkanlık seçimleri öncesinde attığı adımlara benzer olsa da, şirketin ABD güvenlik başkanı Eric Han, şirketin 2020’den öğrendikleri üzerine daha kapsamlı bir sistem inşa ettiğini söyledi.

Geçen yıl Mozilla tarafından hazırlanan bir raporda, siyasi adaylar ve kuruluşlarla finansal bağları olan birçok içerik oluşturucunun uygulamada tespit edilmekten kolayca kurtulabildiği tespit edildi. 

Diğer sosyal medya platformları da içerik teyidi konusunda çalışmalar yürütüyor. Twitter geçen hafta yurttaşlık bütünlüğü politikasını yeniden etkinleştirdiğini ve yeniden tasarlanmış gerçek kontrol etiketlerini kullanıma sunduğunu duyurdu. Aynı şekilde Meta’da geçtiğimiz günlerde, 2020 başkanlık seçimleri öncesinde attığı adımların birçoğunu tekrarlayacağını söyleyerek, seçim zamanı yanlış bilgilendirmeye karşı alınan önlemlerin test edildiğini söyledi.

KAYNAK: TECHHTIMES, HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.