enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Filistin, Mahmud Abbas’ın ‘İsrail 50 Holokost işledi’ sözlerine açıklık getirdi

Filistin Devlet Başkanlığı, Mahmud Abbas’ın, Almanya ziyareti sırasında dile getirdiği “İsrail 1947’den bugüne, 50 Filistin köyünde 50 katliam …

Filistin, Mahmud Abbas’ın ‘İsrail 50 Holokost işledi’ sözlerine açıklık getirdi
17.08.2022
107
A+
A-

Filistin Devlet Başkanlığı, Mahmud Abbas’ın, Almanya ziyareti sırasında dile getirdiği “İsrail 1947’den bugüne, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost işledi” şeklideki sözlerine gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayımladı.

“İSRAİL’İN SALDIRILARINI VURGULAMAK İSTEDİ”

Açıklamada, Abbas’ın “Holokost’un modern insanlık tarihinde işlenmiş en vahşi suç olduğunu” vurguladığı ve söz konusu ifadelerinin “Holokost’un ayrı bir yeri olduğunu inkar etmediği” kaydedildi.

Abbas’ın Holokost’u kınadığı ve Almanya’daki sözleriyle kastının “İsrail güçlerinin Büyük Felaket’ten (Nekbe) bu yana Filistin halkına karşı işlediği suçlara, katliamlara işaret etmek ve bu suçların bugüne kadar sona ermediğini vurgulamak” olduğu ifade edildi.

ABBAS NE DEMİŞTİ?

Abbas, dün Almanya’nın başkenti Berlin’i ziyaretinde Alman Başbakan Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “İsrail’in Filistin’de 50 Holokost işlediğine” yönelik ifadeler kullanmıştı.

Filistinli lider, “1972’de Münih Olimpiyatları sırasındaki saldırı nedeniyle Filistinliler adına İsrail ve Almanya’dan özür dileyip olayın aydınlatılmasına yardımcı olup olmayacağının” sorulması üzerine, İsrail’in 1947’den bugüne kadar Filistinlileri öldürdüğünü hatırlatmıştı.

Abbas, “1947’den bugüne İsrail, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost işledi. Filistinliler her gün İsrail ordusu tarafından öldürülüyor. Bu yeter; artık barışı, güvenliği ve istikrarı sağlayalım” demişti.

ALMANYA VE İSRAL’DEN TEPKİ GELMİŞTİ

Abbas’ın bu ifadelerine; Almanya ve İsrail Başbakanları tepki göstermişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: “Filistin Devlet Başkanı Abbas tarafından yapılan ağza alınmaz açıklamalardan derinden öfke duyuyorum. Özellikle biz Almanlar için tahammül edilemez ve kabul edilemez. Holokost suçlarını inkar etmeye yönelik her türlü girişimi kınıyorum”

İsrail Başbakanı Yair Lapid: “Mahmud Abbas’ın Almanya topraklarındayken İsrail’i ’50 Holokost’ ile suçlaması, sadece ahlaki bir ayıp değil, aynı zamanda korkunç bir yalandır. Tarih Abbas’ı asla affetmeyecek.”

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.