enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,6225
EURO
35,0140
ALTIN
2.428,14
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C

Macaristan: Türk savunma sanayii ürünlerini almaya karar verdik

Macaristan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Laszlo Palkovics, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara’da önemli açıklamalada bulundu. “TÜRKİYE …

Macaristan: Türk savunma sanayii ürünlerini almaya karar verdik
16.08.2022
129
A+
A-

Macaristan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Laszlo Palkovics, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara’da önemli açıklamalada bulundu.

“TÜRKİYE’DEN SAVUNMA SANAYİİ ÜRÜNLERİ ALMAYA KARAR VERDİK”

Palkovics, Macaristan-Türkiye arasındaki savunma sanayii alanındaki iş birliklerine işaret ederek, “Macar ordusu, Türk savunma sanayi ürünleri alma kararı aldı. Zırhlı personel taşıyıcı alanında önde gelen bir firmadan ürün almaya karar verdik. Macaristan’da üretme anlaşması da yaptık” diye konuştu.

“BAKANLIĞIMIZ, TÜRK İHA’LARINI SATIN ALMAYI DEĞERLENDİRİYOR”

Ortak üretimin ilk aşamasında montajın yapılacağını, ikinci aşamada da üretim yapılacağını aktaran Palkovics, “Savunma sanayi alanında başka iş birliklerini konuştuk. Tabii ki bunlardan biri de Türk İHA’ları. Türkiye’nin ürettiği bu araçlar, savaş alanında yeni bir yol olduğunu gösterdi. Bundan dolayı İHA alanında iş birliklerini de değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Palkovics, ülkesinde insansız araçlar için bir test merkezi bulunduğunu da anlatarak, Türk firmalarının iş birlikleri için buraları da kullanabileceğine işaret etti.

Baykar firmasının ürettiği Bayraktar İHA’larıyla ilgili Macaristan Savunma Bakanlığı’nın alanına giren bu konuda Bakanlığın satın almak için gerekli değerlendirmeleri yaptığını vurgulayan Palkovics, “Diğerlerine göre daha ucuz ancak daha etkili bir teknoloji” dedi.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.