enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C

Biden’dan endişe yaratan açıklama: Rusya, Ukrayna’ya girecek

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya gireceğini öngördüklerini söyleyerek uluslararası kamuoyunda endişe yarattı. Son dönemde Rusya ile …

Biden’dan endişe yaratan açıklama: Rusya, Ukrayna’ya girecek
20.01.2022
145
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya gireceğini öngördüklerini söyleyerek uluslararası kamuoyunda endişe yarattı.

Son dönemde Rusya ile Batı ülkeleri arasında yaşanan gerilimi tırmandıracak bir açıklama Washington’dan geldi…

ABD Başkanı Joe Biden düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’ya gireceğini öngördü ve olası bir işgalin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir felaket olacağını söyledi.

Biden açıklamasında Batı’nın birlikte hareket etmeye devam etmesini isterken olası bir saldırı durumunda Moskova’ya karşı birlik olunması çağrısında bulundu.

Washington’da basın mensuplarının karşısına çıkan Biden, “Rusya Ukrayna’yı işgal ederse bunun bedelini hemen, kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede ödeyecektir” dedi.

BÖLGEDE NE OLUYOR?

Her şey 2014 yılında Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimle başladı… Rusya, Ukrayna’ya bağlı Kırım’ı ilhak etti. Tansiyonun yüksek olduğu dönemde Batı ülkeleri Rusya’ya yaptırım kararı alırken, Rusya-Ukrayna sınırındaki Donetsk’te de Moskova’nın desteğiyle Rus ayrılıkçılar Ukrayna ordusu ile savaşa başladı.

Bölgede Rus ayrılıkçıların etkisi ve kontrolü devam ederken Ukrayna aradan geçen 8 yıldır topraklarını geri almaya çalışıyor.

DETAYLAR GELİYOR…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.