enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5764
EURO
35,0963
ALTIN
2.463,53
BIST
10.514,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

ABD yaptırımları sonrası HarmonyOS 470 milyon cihaza yüklendi

ABD’nin Çin merkezli Huawei’ye ağır yaptırımları sonrası kendi işletim sistemini geliştirmek zorunda kalan firma, bu kapsamda geliştirdiği …

ABD yaptırımları sonrası HarmonyOS 470 milyon cihaza yüklendi
09.08.2022
157
A+
A-

ABD’nin Çin merkezli Huawei’ye ağır yaptırımları sonrası kendi işletim sistemini geliştirmek zorunda kalan firma, bu kapsamda geliştirdiği HarmonyOS’un 470 milyon kişi tarafından yüklendiğini açıkladı.

Üç yıllık çalışmanın ürünü olan HarmonyOS işletim sistemi daha kararlı hale geldi ve ekosistem önemli ölçüde büyüdü. Şu anda en az 8 şirket, açık kaynak HarmonyOS’a dayalı 14 endüstri dağıtımı yayınladı. HarmonyOS, yalnızca akıllı telefonlara değil, aynı zamanda akıllı saatlere, akıllı ev aletlerine, araç sistemlerine ve televizyonlara da güç veren güçlü bir işletim sistemi.

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası’na göre, HarmonyOS işletim sisteminin çeşitli sürümlerini çalıştıran cihaz sayısı şimdiden 470 milyon birimi aştı.

Huawei, HarmonyOS 1.0’ı duyurduktan sonra, şirket yöneticilerinden Yu Chengdong, işletim sisteminin başlangıçta IoT (nesnelerin interneti) cihazları için geliştirildiğini, ancak ABD yaptırımları nedeniyle Huawei’nin işletim sistemini akıllı telefonlar için de kullanmaya karar verdiğini söylemişti.

İşletim sisteminin ikinci sürümünün piyasaya sürülmesiyle, cihazların listesi önemli ölçüde genişletildi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan üçüncü sürümle birlikte de işletim sisteminin işlevselliği daha da ileri boyutlara taşınmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.