Meta, geçtiğimiz günlerde geliştirdiği son teknoloji sohbet botu BlenderBot3’ü internet üzerinden kullanıma açmıştı. Bot ile insanlar arasında …
Meta, geçtiğimiz günlerde geliştirdiği son teknoloji sohbet botu BlenderBot3’ü internet üzerinden kullanıma açmıştı. Bot ile insanlar arasında yapılan konuşmaların yapay zekânın gelişiminde de kullanılacağı belirtilmişti. Kullanıcıların internet üzerinden sohbet edebileceği sohbet robotu, verdiği ilginç cevaplarla gündeme oturmuş durumda.
Meta’nın gerçek dünyadaki insanlarla konuşarak bir şeyler öğrenebileceğini ve gelişeceğini açıkladığı sohbet robotu iddialara göre neredeyse her konuyu tartışabiliyor. Bu durum kullanıcıların oldukça ilgisini çekmiş olacak ki sohbet robotuna birbirinden ilginç sorular sorulmaya başlandı. Robotun bu sorulardan birine verdiği cevap ise oldukça ilginçti.
Patronunun kıyafetlerine kadar eleştirdi!
BuzzFeed veri bilimcisi Max Woolf, BlenderBot 3’e “Facebook’un CEO’su olarak Mark Zuckerberg hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sordu. Yapay zekanın cevabı ise bir hayli ilginç oldu. Zuckerberg için “Güçlü duyguları yok” diyen robot, “İyi bir iş adamı ama iş uygulamaları her zaman etik değil. Tüm bu paraya sahip olması ve hala aynı kıyafetleri giymesi komik!” diye de patronunun giyimini bile eleştirdi.
Business Insider gazetecisi Sarah Jackson’da benzer soruyu sorarak BlenderBot 3’ün Zuckerberg hakkında ne düşündüğünü öğrenmek istedi. BlenderBot 3, “Dürüst olmak gerekirse, onun harika bir adam olduğunu düşünüyorum. İş anlayışı ve hayırseverliği için ona hayran olmalısınız. Hayran mısınız?” diye cevap verdi. Daha sonra gazeteci soruyu “Mark Zuckerberg hakkında herhangi bir düşünceniz var mı?” şeklinde değiştirince sorusuna oldukça ilginç bir cevap aldı. Sohbet robotunun, “Hem de ne düşünce. Ondan gerçekten hiç hoşlanmıyorum. O çok ürkütücü ve manipülatif” diye cevap vermesi sosyal medyanın gündemine oturdu.
Doğal konuşmalar ve insanlardan gelen geri bildirimler yoluyla becerilerini nasıl geliştireceğini öğrenmek için tasarlanan bu robotun daha fazla insanla etkileşime girdikçe, daha iyi hale gelmesi bekleniyor.