Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından bir tanesi olan Hepsiburada, önemli bir işe imza attı. Birleşmiş Milletler tarafından hayata …
Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından bir tanesi olan Hepsiburada, önemli bir işe imza attı. Birleşmiş Milletler tarafından hayata geçirilen ve hem cinsiyet eşitliğini hem de kadının güçlenmesi sağlamayı amaçlayan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan Hepsiburada, bu imza ile bazı sorumluluklar altına girmiş oldu.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’nin ortaklığında hayata geçirildi. Bu proje ile kadınların, ekonominin her alanında yer almaları amaçlanıyor. 7 ilkeden oluşan proje, kadın-erkek eşitliği için küresel çaptaki en önemli girişimlerden bir tanesi olarak kabul görüyor. İşte Hepsiburada, artık bu projenin bir parçası.
“Attığımız bu imza ile toplumsal cinsiyet eşitliği için yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve çabalarımızı artıracağımızı taahhüt ediyoruz”
Konuyla ilgili açıklamalar yapan isim, Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ oldu. Emirdağ; “Eşitliğin ve kadınların güçlendirilmesinin, barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için taşıdığı hayati önemin farkındayız. Bir kadın girişimci olan Hanzade Doğan tarafından kurulan ve e-ticaret ekosisteminin her alanında kadınları destekleyen bir şirket olarak, böylesine önemli bir konuda öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Attığımız bu imza ile toplumsal cinsiyet eşitliği için yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve çabalarımızı artıracağımızı taahhüt ediyoruz.” dedi.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri, hangi ilkeleri içeriyor?
Birleşmiş Milletler’e ait Kadının Güçlenmesi Prensipleri, şu 7 ilkeden oluşuyor: