enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cemal Enginyurt’un saldırdığı gazeteci Latif Şimşek, Haber7’ye konuştu

Haber7 – Özel  Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Latif Şimşek …

Cemal Enginyurt’un saldırdığı gazeteci Latif Şimşek, Haber7’ye konuştu
08.08.2022
119
A+
A-

Haber7 – Özel 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Latif Şimşek, Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu.

Programda yaşananları anlatan Şimşek, Enginyurt’un ortamı bilerek gerdiğini ifade ederek, “Ben karşılık verince üzerime yürüdü sonra adamlarını reklam arasında bana saldırttı” diye konuştu.

“KESİNLİKLE TEZGAHLANMIŞ”

Daha önce birçok kez televizyon programı yaptığını hatırlatarak başına ilk kez böyle bir şey geldiğini vurgulayan Şimşek, “Bunun kesinlikle tezgahlanmış, planlanmış bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Bu saldırı Latif Şimşek üzerinden bir yerlere veren mesajdır. Artık nereye ne mesajlar verildiğini de herkes kendi düşünsün” değerlendirmelerinde bulundu. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı affetmediğini ve hakkını helal etmediğini vurgulayan Şimşek şunları söyledi:

“Böyle alçakça saldırıdan sonra kendi partisinin milletvekili ve genel başkanın sorumlu olduğu bir saldırıdan sonra, beni aramasını bir kenara bırakın duyduğu üzüntüyü dile getiren bir mesaj bile yayınlamadı. Tepki göstermediğine göre Gültekin Uysal’ın bu saldırıya sahip çıktığını ve bu saldırıya ortak olduğunu düşünüyorum. Aksi halde bir siyasi partinin genel başkanı hiçbir sebep ve gerekçe yokken bir gazeteciye yapılan böyle alçakça bir saldırı karşısında hiç olmazsa üzüntülerini dile getirebilirdi. Demek ki  Gültekin Uysal üzgün bile değil. Acaba Güntekin Uysal, Cemal Enginyurt ile planlayarak Demokrat Parti adına mı yaptırdı bu saldırıyı diye düşünmekten insan kendini alamıyor.”

“ÖZRÜNÜ KABUL ETMEM, HUKUK KARŞISINDA HESABINI VERECEK”

Latif Şimşek, “Cemal Enginyurt özür diledi mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Ondan gelecek hiçbir özür tarafımdan kabul edilemez, o benim kişiliğimi bilir. Özür dilemesi hiçbir şey ifade etmez. Tetikçilik yaparak, yaptırarak gerçekleşen bu saldırıdan sonra Cemal Enginyurt’un özrünü kabul edecek bir Latif Şimşek yok. Hukuk karşısında gerekli hesabı verecekler.”

Cemal Enginyurt’tan şikayetçi olduğunu da dile getiren Şimşek, saldırganın tutuklandığını hatırlattı. Cemal Enginyurt’un dokunulmazlığının olduğunu hatırlatan ve kaldırılması için sürecin başladığını belirten Şimşek, “Umarım milletvekilliğinin düşürülmesine kadar süreç devam eder. Çünkü böyle insanların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu milleti temsil etmeye haklarının olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

CEMAL ENGİNYURT BU SALDIRIYLA KİME MESAJ VERMİŞ OLABİLİR?

Şimşek, kendisi üzerinden verildiğini ifade ettiği mesajla ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

“Ben neyi savunuyorum? Televizyon ekranlarında ben asla hiçbir siyasi partiyi ya da bir siyasi görüşü tek başına savunan bir gazeteci değilim. Ben doğruları, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, atmosferi; uluslararası konjonktürü göz önüne alarak doğru olanı savunuyorum. Ve elbette yeri geldiğinde hem sayın Cumhurbaşkanının hem AK Parti hükümetinin yaptığı icraatlar da bu konuşmalar arasında yerini alıyor. Yani şunu demek istemiş olabilirler. Biz sizi savunan bir gazeteciyi böyle televizyon ekranında canlı yayında darp ederiz. Yani tüm mesele bundan ibaret.”

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.