enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son dakika haberi: Irak’ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu

Irak’ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, hükümet karşıtı protesto çağrısının ardından milletvekilleri ve yöneticilerinin gözaltına alındığını …

Son dakika haberi: Irak’ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu
07.08.2022
94
A+
A-

Irak‘ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, hükümet karşıtı protesto çağrısının ardından milletvekilleri ve yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu.

Irak‘ta Yeni Nesil Hareketi Başkanı Şahsuvar Abdulvahid’in hükümet karşıtı protesto çağrısı üzerine Süleymaniye kentinde çok sayıda protestocu sokaklara indi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) reform talebi için sokağa inen protestocuları dağıtmak için güvenlik güçleri gaz bombası ve gerçek mermi kullandı. Yeni Nesil Hareketi lideri Şahsuvar Abdulvahid, hükümet karşıtı protesto çağrısının ardından milletvekilleri ve yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurarak, 30’dan fazla askeri aracın parti başkanının Süleymaniye’deki ofisini ablukaya aldığını belirtti.

Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr, Irak meclisinin feshedilmesini ve erken seçime gidilmesi çağrısını yineleyerek, meclisin feshedilmesinin ve erken seçimin halkın isteği olduğunu vurguladı. Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında da meclisin feshedilmesi çağrısına destek verenlere teşekkürlerini sunarak, “Sizleri Irak’ı yolsuzluk ve dış destekli taraflardan kurtarmak, ülkeye ve vatandaşa zarar veren siyasi süreci düzeltmek için ciddi bir duruşa davet ediyorum. Halkın artık sabrı tükendi ve yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için gerçek reform talep ediyor. Talepler gerçekleşinceye kadar devrimin devam edeceğini herkes bilmeli” ifadelerini kullandı.

(Abdulkadir Hacıoğlu/İHA)

/ Politika
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.