enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Ünlü fizikçi Etienne Klein’in güneşe en yakın yıldız dediği görüntü “sucuk” çıktı

Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, NASA’nın yeni uzay teleskobu James Webb ile uzaydan etkilyeci bir görüntü elde ettiğini …

Ünlü fizikçi Etienne Klein’in güneşe en yakın yıldız dediği görüntü “sucuk” çıktı
05.08.2022
291
A+
A-

Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, NASA’nın yeni uzay teleskobu James Webb ile uzaydan etkilyeci bir görüntü elde ettiğini iddia etti. Ancak görüntünün altında skandal çıktı. Klein, yaptığı yanlışın ortaya çıkmasından sonra şaka yaptığını belirterek özür diledi.

“BİZE EN YAKIN YILDIZ”

Daily Mail’in haberine göre, filozof ve fizikçi Klein, 31 Temmuz’da sosyal medya platformu Twitter’dan, Proxima Centauri yıldızının James Webb Uzay Teleskobu tarafından alınan en son fotoğraf olduğunu iddia ettiği bir görüntü yayınladı. Klein, paylaşımında, “Bize 4,2 ışık yılı uzaklıkta bulunan Güneş’e en yakın yıldız Proxima Centauri’nin fotoğrafı” dedi. Ancak fotoğrafın, İspanya mutfağından ‘chorizo’ adıyla bilinen bir sucuğa (baharatlı bir domuz sucuğu) ait olduğu ortaya çıktı.

BİR DİLİM SUCUK OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Bazı sosyal medya kullanıcıları fizikçi tarafından yayınlanan fotoğrafa inansa da pek çok kişi görüntünün aslında bir dilim sucuk olduğunu belirtti.

“ŞAKA YAPTIM”

Klein, şaka yaptığını ve görselin aslında bir sucuğa ait olduğunu itiraf etti ve “İspanyol şarküterisine ait hiçbir nesnenin dünya dışında hiçbir yerde bulunmadığını” belirtti.

YANLIŞ BİLGİYE KARŞI DİKKAT ÇEKMEK İSTEMİŞ

Daha sonra başka bir açıklama yapan Klein, sosyal medyada yanlış bilgiye karşı dikkat çekmek için böyle bir paylaşım yaptığını ve takipçilerinden özür dilediğini söyledi.

Mehmet Alaca – Dünya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.