enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Açık
25°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulusal Uyku Vakfı, Galaxy Watch 4’ün uyku takibi verilerinin doğruluğunu onayladı

Ulusal Uyku Vakfı’nın (NSF) hakemli akademik dergisi Journal of the National Sleep’te yayınlanan bir makalede, Galaxy Watch 4 akıllı saatlerin …

Ulusal Uyku Vakfı, Galaxy Watch 4’ün uyku takibi verilerinin doğruluğunu onayladı
04.08.2022
113
A+
A-

Ulusal Uyku Vakfı’nın (NSF) hakemli akademik dergisi Journal of the National Sleep’te yayınlanan bir makalede, Galaxy Watch 4 akıllı saatlerin Obstrüktif Uyku Apnesi (OSA) rahatsızlığının ölçümlenmesinde kullanılabileceğini orta koydu. Çalışmada, Galaxy Watch 4 gibi bileğe takılan cihazların, deneme hastalarında oksijen seviyelerini doğru ve sürekli olarak ölçebildiği ve kullanıcıların toplanan bu verileri analiz ederek, OSA taraması yapabildiklerini belirtiyor. 

Araştırmacılar, Galaxy Watch 4’ü ve parmak ucuna yerleştirilen geleneksel sistemi aynı anda kullanarak SpO2 ölçümleri gerçekleştirdi. Daha sonra her iki yöntemden elde edilen bulgular karşılaştırıldı.

Galaxy Watch 4’ün uyku sırasında oksijen doygunluğunu doğru bir şekilde ölçtüğü ve OSA taraması için kullanılabileceği kanıtlandı. Araştırmada ayrıca, günlük uyku düzeninin doğrudan giyilebilir bir cihaz üzerinden takibini sağlayarak, geleneksel ölçüm araçlarının beraberinde getirdiği yüksek maliyetli ve hastane bünyesinde gerçekleştirilen işlemlerin azaltılmasını sağlayabileceği sonucuna varıldı. 

OSA, genel yetişkin nüfusunun yüzde 38’ini etkilediği tahmin edilen, yaygın görülen bir uyku bozukluğu tipi olarak öne çıkıyor. Bozukluğun nedeni genellikle uyku sırasında tekrarlayan üst hava yolu obstrüksiyonu (tıkanıklığı) ile ilgili olup, oksijenin desatürasyonu, uyku bölünmesi ve sempatik aktivitede artışla sonuçlanmaktadır. Orta yaş grubundaki erkeklerin yüzde 50’sinde, aynı yaş grubundaki kadınlarınsa yüzde 25’inde orta ila şiddetli düzeyde OSA rahatsızlığı olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.