enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?

Kızılcık, zengin vitamin ve güçlü antioksidan kaynağı olması sebebiyle eski çağlardan günümüze birçok farklı tarifle kullanılan meyvelerin …

Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?
02.08.2022
176
A+
A-

Kızılcık, zengin vitamin ve güçlü antioksidan kaynağı olması sebebiyle eski çağlardan günümüze birçok farklı tarifle kullanılan meyvelerin başında gelir. Canlı kırmızı rengiyle tam bir şifa deposu olan kızılcık meyvesi, kan şeker ve kalp-damar hastalıkları gibi hayati hastalıklara dahi iyi geldiği bilinir. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişen kızılcık, özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yoğun olarak yetiştirilmektedir…

Eylül ve Ekim aylarında hasat edilen kızılcık, kuru yemiş, kızılcık suyu, marmelat ve reçel olarak tüketilmektedir. En sağlıklı hali kuru yemiş, taze meyve ve su olan hali olduğu kabul edilir. Kızılcık, pis kanın vücuttan atılmasından, iç organların toksinlerden arınmasına kadar pek çok faydası bulunur. İşte kızılcık faydaları şöyledir:

Antioksidan Kaynağı:

Sebze ve meyveler arasında hem koyu hem de canlı renkte olanlar antioksidan bakımından güçlü ve zengin olanlardır. Kızılcık da hem rengi hem içinde barındırdığı zengin vitamin ve minerallerle antioksidan bakımından ne denli zengin olduğunu belli eder. Kızılcık, yaş meyve olarak tüketildiğinde vücutta bulunan pis kanın temizlenmesine, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. 

İshale İyi Gelir:

Kurutulmuş kızılcık, uzun süre devam eden ishalin kısa sürede kesilmesine yardımcı olarak vücudun sıvı kaybetmesine engel olur. İshal olan bir kişinin gün içinde 2-3 saat aralıklarla birkaç adet kurutulmuş kızılcık meyvesi yemek, ishalin kısa sürede geçmesini sağlayarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. 

Hazmı Kolaylaştırır:

Yemeklerden sonra hazım problemi yaşayan kişilerin 1-2 adet kurutulmuş kızılcık yemeleri, şişkinliğe iyi gelmesi ve hazmı kolaylaştırdığı bilinir. sindirim problemi yaşayan kişilerin sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

Kanser Hücreleriyle Savaşır:

Kızılcık, toksinlerin iç organlardan arınmasına yardımcı olan en güçlü besinler arasında yer alması, kızılcığın kansere karşı güçlü bir besin olduğunu gösterir. Kızılcık meyvesi, kuru yemişi ve suyu düzenli olarak tüketildiğinde kanser hücrelerinin yayılmasına engel olur. 

Vitamin ve Mineral Kaynağı:

Kızılcık, besin değerli bakımından oldukça zengin olması, özellikle vitamin eksikliği yaşayan kişilerin günlük ihtiyacı olan mineral ve vitamin eksikliğini en doğal şekilde karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu:

Güçlü bir enfeksiyon ve iltihap sökücü olan kızılcık, özellikle idrar yolu enfeksiyonu sorunu yaşayan kişilerin enfeksiyondan ve iltihaplardan kısa sürede arınmasını sağlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.