Her gün kullandığımız mobil uygulamalar, birden çıkan reklamlar gibi bazı sinir bozucu ögelere sahip olabiliyor. Şimdi de Google’ın Android …
Her gün kullandığımız mobil uygulamalar, birden çıkan reklamlar gibi bazı sinir bozucu ögelere sahip olabiliyor. Şimdi de Google’ın Android cihazlar için uygulama mağazası olan Play Store’dan bu ve bazı diğer konularda hamle geldi. Dev şirket, geçtiğimiz günlerde logosunu değiştirdiği Play Store için yeni politikalar belirledi.
Geliştiriciler için belirlenen yeni politikalar, tam ekran reklamlar, VPN’ler ve yazılımları taklit eden sahte uygulamalara sınırlamalar getirmek için belirlendi. Bu, kullanıcıların sık sık karşılaştığı reklamlara karşı bir hamle olmasıyla da dikkat çekti.
Oyun oynarken karşımıza çıkan reklamlara elveda
Yeni poiltikaların 30 Eylül 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği aktarıldı. Play Store, bu günün ardından geliştiricilerin oyun sırasında veya bir uygulamanın yükleme ekranında gösterilen tam ekran geçiş reklamları göstermeyi bırakmasını isteyecek. Ayrıca, 15 saniyeden sonra kapanmayan tam ekran reklamlar da yasaklanacak. Kararların ödüllü reklamları içermediğini belirtmek gerek. Yani, kullanıcıların uygulama içinde bir kilidi açmak için izledikleri reklamlar gösterilmeye devam edecek.Yeni politikalar, uygulama kullanımını veya oyun oynamayı engellemeyen reklamları da içermiyor.
Bunun yanı sıra 1 Kasım 2022 itibarıyla VPN’lere de daha sıkı kısıtlamalar gelecek. Açıklamalara göre yalnızca uygulamaların kendi VPN çözümlerini oluşturup geliştirmesine olanak tanıyan VPNService’i kullanan ve temel işlevi VPN olan uygulamalar uzaktaki bir sunucuya cihaz seviyesinde güvenli bir tünel oluşturabilecek.
Şirket, başka birinin veya başka bir uygulamanın taklidi olan ve kullanıcıları yanlış yönlendiren uygulamalara izin vermeyeceğini de açıkladı. Play Store’un güvenli ve saygın kalması sağlamak istediğini belirten şirket, zararlı içerikler için tanımlayıcı ve yasaklayıcı standartlar oluşturduğunu aktardı. Ek olarak Google’ın yeni güncellemesi, sağlık konusunda yanlış yönlendirici bilgiler, daha iyi abonelik yönetimi, daha güvenli ve çocuk dostu reklamlar gibi konuları da içeriyordu.