enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na saldırı! Dışişleri’nden sert tepki geldi

Iraklı yetkililer tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, DEAŞ mensupları sabah saatlerinde Musul’un güneyindeki yüksek gerilim hatlarına …

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na saldırı! Dışişleri’nden sert tepki geldi
27.07.2022
111
A+
A-

Iraklı yetkililer tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, DEAŞ mensupları sabah saatlerinde Musul’un güneyindeki yüksek gerilim hatlarına saldırı düzenledi. Saldırının düzenlendiği bölgenin Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’na yakın olması ise dikkat çekti.

BAZI BÖLGELER ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞADI

Teröristlerin, kentin büyük bir bölümüne elektrik sağlayan 4 yüksek gerilim hattının altına yerleştirdikleri patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdiği, saldırı nedeniyle kentteki bazı bölge ve ilçelerde elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi.

HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADI

Yaşanan saldırıda can kaybı yaşanmazken çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını belirtirken bölgeye birçok ekibin sevk edildiğini aktardı.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI ZARAR GÖRMEDİ

Musul Başkonsolosluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise gerçekleştirilen saldırı sonucu konsolosluk çalışanlarının saldırıda zarar görmediği belirtildi.

“IRAK MAKAMLARINI SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUZ”

Öte yandan konu ile ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, yapılan saldırıyı kınayarak “Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.

“BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANTISI SIRASINDA GERÇEKLEŞMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Saldırının BM Güvenlik Konseyinde Irak’ın çağrısıyla düzenlenen toplantı sırasında gerçekleştiği belirtilen açıklamanın detaylarında ise şunlar kaydedildi: “Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.”

Behlül Çetinkaya – Dünya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.