enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Seçim barajı düşecek mi? Seçim barajı kaç olacak? Seçim barajı düştü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nda yapılacak bir değişiklik gündeme gelmişti. Özellikle seçim barajının yüzde 7’ye …

Seçim barajı düşecek mi? Seçim barajı kaç olacak? Seçim barajı düştü mü?
18.01.2022
168
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nda yapılacak bir değişiklik gündeme gelmişti. Özellikle seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesiyle ilgili AK Parti ve MHP arasında bir mutabakata varıldığına dair yorumlar da yapılmıştı. Bu konu çok merak ediliyordu. Öngörünüz var mı, ne zaman Meclis gündemine gelir?” sorusuna karşılık, açıklama yaptı. Peki, Seçim barajı düşecek mi? 2022 seçim barajı kaç olacak?

SEÇİM BARAJI DÜŞECEK Mİ?

“Artık kronolojide gelme süreci başladı. Biliyorsunuz, bizden Hayati Bey’in başkanlığında bir ekip, çi Hareket Partisi’nden Feti Bey’in başkanlığında bir ekip çalıştı. Bunun yanında Büyük Birlik Partisi kendi teklifini arkadaşlarımıza göndermişti. Ben, Hayati Bey’in Feti Bey’ler ile yaptığı çalışmanın taslak metnini aldım. Bu taslak metni, Devlet Bey ile de paylaştım. Devlet Bey de gerçekten bir nezaket göstermek suretiyle ‘Bu çalışma bizim için geçerlidir’ dedi. Orada bizim yaklaşımımız, barajın yüzde 7 olması yönünde. Onun dışında dar bölge, daraltılmış bölge vesaire bu tür şeylere girmiyoruz. Hazırlanan, üzerinde çalışılmış taslak metin konusunda bu hafta veya önümüzdeki hafta arkadaşlar tekrar bir araya gelecekler. Nihai şeklini verip ondan sonra işi bitireceğiz.”

BAHÇELİ DE ONAYLAMIŞTI

MHP lideri Devlet Bahçeli de Eylül ayında yaptığı yazılı açıklamada “Baraj konusundaki arayış ve çalışmalar noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir.” ifadelerini kullandı.

hepcanli.com – Gündem

Seçimler, Gündem, Politika, Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.