enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2484
EURO
37,6419
ALTIN
2.908,58
BIST
9.123,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

7.8 milyon Euro, Fenerbahçe’nin kasasında kaldı!

Ozan Tufan ile başlayan operasyon Mesut Özil ile devam ederken son olarak Luiz Gustavo ile yollar ayrıldı. Bu isimlere Samatta’nın yanı sıra …

7.8 milyon Euro, Fenerbahçe’nin kasasında kaldı!
26.07.2022
88
A+
A-

Ozan Tufan ile başlayan operasyon Mesut Özil ile devam ederken son olarak Luiz Gustavo ile yollar ayrıldı. Bu isimlere Samatta’nın yanı sıra Caulker, Meyer ve Lemos’un katılmasıyla Fenerbahçe’nin kasasında yıllık 13.5 milyon Euro’luk (246.8 milyon TL) rahatlama yaşanacak.

Yüksek maaşlı, düşük performanslı futbolcular yüzünden son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe yönetimi bu sezon stratejik hamlelerle bu futbolcularla yollarını ayırarak mali anlamda rahatlıyor. Sarı lacivertlilerde sezon öncesi maaşları yüksek oyuncularla ilgili operasyonun startı geçtiğimiz yıl Mesut Özil’le aynı gün kadro dışı bırakılan Ozan Tufan ile başladı. Gerek yönetim gerek taraftarlarla arası açılan Ozan’ı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’e satan F.Bahçe bu imzayla 1.3 milyon Euro yükten kurtulmuş oldu.

Ozan’ı Mesut-Gustavo izledi

Ardından dünyaca ünlü Mesut ile vedalaşıldı. 1.5 sezonda beklenen performansı veremeyen Mesut Özil’le yollarını ayırarak kasadan yıllık 3 milyon Euro maaş daha çıkmasının önüne geçildi. Yaşadığı sakatlık sonrası eski performansından uzaklaşan ve özel maçlarda Jesus’un gözüne girmeyi başaramayan Luiz Gustavo ile de vedalaşan Fenerbahçe böylece Sambacı’ya ödemek zorunda olduğu 3.5 milyon Euro’dan da kurtulmuş oldu. Sadece bu 3 ismin ayrılığı kulüpte 7.8 milyon Euro’luk (142.7 milyon TL) rahatlama sağladı. (Hürriyet)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.