enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Kaçkarlar manzarasıyla doğaseverleri kendine çekiyor

Türkiye’nin 3 bin 937 metreyle en yüksek dağları arasında yer alan Kaçkarlar’da bulunan yaylalar ve göller, güzel hava ve doğanın tadını …

Kaçkarlar manzarasıyla doğaseverleri kendine çekiyor
24.07.2022
101
A+
A-

Türkiye‘nin 3 bin 937 metreyle en yüksek dağları arasında yer alan Kaçkarlar’da bulunan yaylalar ve göller, güzel hava ve doğanın tadını çıkarmak isteyen doğaseverleri ağırlıyor.

Doğu Karadeniz‘de sahile paralel uzanan, büyük bölümü Rize’nin Çamlıhemşin, diğer kısmı ise Artvin’in Yusufeli ilçesi sınırlarında yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı, yerli ve yabancı misafirlerin yaz aylarındaki tercihleri arasında geliyor.

Doğa tutkunları, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Verçenik Yaylası ve çevresindeki göllerin eşsiz manzarasında yürüyüş yapma imkanı buluyor.

Doğal güzellikleri ile dikkati çeken Verçenik Dağı’nın çevresinde irili ufaklı çok sayıda göl bulunuyor. Doğada vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, özellikle günübirlik yürüyüş ve kamp yaparak bu bölgede eşsiz güzellikteki manzaranın tadını çıkarıyor.

“Kaçkarlar’daki birçok dağ, yayla ve göle çıktık”

Kocaeli’den bölgeye tatil için gelen Hakkı Şeker, AA muhabirine, stres atmak için zaman zaman dağlara gezmeye geldiğini söyledi.

Doğa ile baş başa olmak için yayla ve dağlara çıktığını anlatan Şeker, “Doğaya olan aşkımız 1990 yılından beri devam ediyor. Kaçkarlar’daki birçok dağ, yayla ve göle çıktık.” dedi.

Şeker, Kaçkarlar’ın dünyanın doğa harikası yerlerinden olduğunu vurgulayarak, “Doğayı korumamız gerekiyor. Mutlaka arkadaşlara buraya gelmelerini tavsiye ederim ama geldiklerinde doğayı temiz bıraksınlar. Çöplerini geri götürsünler. Buraları korumamamız lazım.” diye konuştu.

Fikret Delal – Güncel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.