enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C

Samsung, ABD’de 200 milyar dolarlık çip fabrikası kuracak

Samsung 20 yıl içinde ABD’nin Teksas eyaletinde 11 yeni çip üretim tesisi için yaklaşık olarak 200 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor …

Samsung, ABD’de 200 milyar dolarlık çip fabrikası kuracak
23.07.2022
156
A+
A-

Samsung 20 yıl içinde ABD’nin Teksas eyaletinde 11 yeni çip üretim tesisi için yaklaşık olarak 200 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Samsung’un bu yatırımı ABD ve Çin arasında çip alanında devam eden çekişmede ABD’nin elini güçlendirecek.

Çarşamba günü Teksas denetçisinin (Texas Comptroller) web sitesinde yayınlanan bilgilere göre, Samsung bu tesislere toplamda 192 milyar dolar yatırım yapacak. Ayrıca bu tesislerde yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek.

Samsung tesislerin inşası için yakın zamanda vergi indirimi talep etti. Teksas eyaletinde büyük yatırımlar için 10 yıl süreyle emlak vergisinde indirim yapılan bir teşvik programı bulunuyor. Ancak bu program yıl sonunda sona erecek. 

Samsung’un bu yatırımı uzun vadeli bir plan. Samsung’un bu yatırım planını ne zaman hayata geçireceği henüz bilinmiyor. Ancak vergi indiriminden yararlanmak için Samsung tesislerin inşasına hemen başlarsa en erken tesis tahminlere göre 2034 yılından önce faaliyete geçmeyecek. Diğer tesislerin ise hizmeti girmesi 2042 yılını bulacak.

Samsung’un bu yatırımı dünyanın çip üretiminin çoğunun son yıllarda Asya’ya kayması üzerine ABD’nin çip üreticilerine 50 milyar dolarlık fon ayırmasından sonra geldi. Ancak yasanın ABD Kongresi’nde hâlâ çalışmalarına devam ediliyor.

Geçen yıl Samsung, Teksas eyaletinde bir şehir olan Taylor’da gelişmiş bir çip üretim tesisi için 17 milyar dolar harcayarak Teksas merkezli üçüncü fabrikasını kuracağını söylemişti. Şirket bu yıl tesisin temelini attı. Tesisin 2024’ün sonlarına doğru faaliyete geçmesini bekliyor.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.