enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,1930
EURO
34,9768
ALTIN
2.511,34
BIST
10.950,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
16:07 ‘30 yıllık helikopterle uçuş yapılması güvenlik zafiyeti’ 
16:06 Kayseri Protokolü Maharetli Eller’de
15:50 Türk Mutfağı Haftası’nda ilk durak İnegöl
15:36 Zincir markette tarihi geçmiş ürünler tespit edildi
15:20 Açıkta satılan çaylar büyük bir risk içeriyor
15:07 Trafikteki kayıtlı araç sayısı 30 milyona yaklaştı
15:06 Kocaeli Dilovası’nda yaz temizliği
14:58 Bilgehanelerden LGS Yıldızları Projesi
14:57 Konak’ın tanıtımı için Agora’da tarihi buluşma
14:56 Başkan Altay: “Tüm Türkiye’yi Konya’nın Tarihi ve Kültürel Mirasını Keşfetmeye Davet Ediyorum”
14:55 Muğla Büyükşehir Milas Kültür Merkezi Yapımına Devam Ediyor
14:52 İzmir’de eğitimcilere dezenformasyon ve yeni medyanın önemi anlatıldı
14:44 Ekrem İmamoğlu 7 ilçedeki toplam 8 parkı baştan aşağı yeniledi
14:43 Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız Özel Askerleri Kabul Etti
14:39 AXIS Optimizer, güvenlik kameralarının kolay yönetimini ve daha hızlı adli arama imkanı sunar
14:27 Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve Seyir Tepesi içerisinde yer alan Selçuklu Koku Bahçesi rengarenk çiçekleriyle günün stresini atmaya gelen ziyaretçilerini karşılamaya hazır
14:26 Başkan Yıldız, Karapürçek ve Kaynarca Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti
14:25 Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a tebrik ziyaretinde bulundu
14:21 İletişim’den ‘milli yas’ açıklaması
14:20 DEDAŞ şehri besleyen pompaların elektriğini kesti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Minecraft’ın Sahibi Oyun İçi NFT’leri Yasakladı: Peki Neden?

Minecraft oyunuyla tanıdığımız Mojang Studios, NFT’lere karşı sert bir tutum takınmaya devam ediyor. Pek çok oyun, oyun içinde oyuncuların NFT …

Minecraft’ın Sahibi Oyun İçi NFT’leri Yasakladı: Peki Neden?
21.07.2022
171
A+
A-

Minecraft oyunuyla tanıdığımız Mojang Studios, NFT’lere karşı sert bir tutum takınmaya devam ediyor. Pek çok oyun, oyun içinde oyuncuların NFT üretebilmesini ve NFT ticareti yapabilmesini mümkün kılmanın yollarını ararken Mojang’dan tam tersi yönde bir açıklama geldi.

Firmanın blogunda yayınlanan “Minecraft ve NFTler” başlıklı makalede, Microsoft çatısı altındaki oyun stüdyosu “Minecraft’a NFT entegrasyonu genel olarak desteklediğimiz ya da izin vereceğimiz bir şey değil” ifadeleri kullanıldı.

Mojang oyunu kendi içinde tutmaya kararlı

Firmanın paylaştığı gönderide “Minecraft oyuncularının güvenli ve kapsayıcı bir deneyim yaşadıklarından emin olmak için, blokzincir uygulamalarının müşteri ya da sunucu uygulamalarına entegre edilmesine izin verilmeyeceği gibi, Minecraft’ta dünyalar, kostümler, kişi eşyaları veya diğer modların kısıtlı dijital varlıklar üretilmesi adına blokzincir teknolojisi ile oluşturulmasına izin verilmeyecek.” denildi.

Mojang ayrıca bazı firmaların Minecraft ile ilişkili dünya ve paketlerini NFT olarak sunduğunu belirtti. Firmanın açıklamasında dikkat çeken bir nokta ise, en azından teorik olarak Minecraft içinde yapılan aktiviteler karşılığında NFT kazanılabileceği setlerin oluşturulabileceği oldu.

Mojang, dijital kısıtlılığın ve insanları dışarıda bırakmanın Minecraft değerlerine uymadığını ifade ederken, herhangi bir oyun içi şeyin bir oyuncuda olup diğerinde olmadığı senaryoya da karşı çıkıyorlar. Firmaya göre ayrıca NFT’ler oyunda vurgunculuğu da teşvik etme riski barındırıyor.

NFT’lere karşı çıkan bir diğer firma da Valve olmuştu. Firma, kendi oyun platformu Steam’de NFT’lere ve blokzincir oyunlarına izin vermeyeceğini belirtmişti. Oyuncu toplulukları da NFT’lere karşı çok sıcak davranmazken Ubisoft da Ghost Recon Break partioint için başlattığı NFT projesini sonlandırmıştı. Epic Games Store ise NFT’lere karşı değil.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.