enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1540
EURO
37,8753
ALTIN
2.920,19
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Çok Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adana’da bir kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 5 sanığa dava

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, Umut T’nin (20) 22 Ocak’ta, Dağlıoğlu Mahallesi’nde evinin önünde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili …

Adana’da bir kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 5 sanığa dava
21.07.2022
121
A+
A-

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, Umut T’nin (20) 22 Ocak’ta, Dağlıoğlu Mahallesi’nde evinin önünde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan M.Ö. ve Ş.Y. ile adli kontrol tedbiri uygulanan tutuksuz A.Ü. ve firari O.K. ve Ö.K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıkların “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan da 8’er yıla kadar hapis cezaları istendi.

İddianamede, maktul Umut T. ve ağabeyi ile sanıklar arasında, daha önce çıkan bir silahlı kavga nedeniyle husumet bulunduğu, olay günü M.Ö, Ş.Y, A.Ü, O.K. ve Ö.K’nin fikir ve eylem birliği içinde 20 yaşındaki gence yönelik saldırıyı planladıkları belirtildi.

A.Ü’nün eylem öncesinde maktul Umut T’nin yerini öğrenerek diğer sanıklara söylediği, sanıklar M.Ö, Ş.Y, O.K. ve Ö.K’nin de araçla maktule ait ikametin önüne gittikleri ve Umut T’yi ateş ederek öldürdükleri iddianamede anlatıldı.

İddianamedeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 5 sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi’nde yaşayan Umut T. (20), 22 Ocak’ta evinin önünde yalnız olduğu sırada uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Zanlılar M.Ö, Ş.Y. ve A.Ü. gözaltına alınmış, kaçtıkları belirlenen O.K. ve Ö.K’yi yakalamak için çalışma başlatılmıştı. Zanlılardan M.Ö. ve Ş.Y. tutuklanmış, A.Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Firari şüpheliler OK. ve Ö.K. hakkında ise tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmıştı.

KAYNAK: AA
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.