enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6535
EURO
36,3326
ALTIN
2.930,98
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Açık
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C

Güneş fırtınası Dünya’yı vuracak! Sinyaller kesilebilir!

GPS ve radyo sinyallerini bozabilecek bir güneş fırtınasının 19 Temmuz’da Dünya’ya çarpacağı tahmin ediliyor. Sinyaller kesilebilir, elektronik …

Güneş fırtınası Dünya’yı vuracak! Sinyaller kesilebilir!
19.07.2022
117
A+
A-

GPS ve radyo sinyallerini bozabilecek bir güneş fırtınasının 19 Temmuz’da Dünya’ya çarpacağı tahmin ediliyor. Sinyaller kesilebilir, elektronik cihazlar çalışmayabilir!

İSTANBUL (İGFA) – Dr. Tamitha Skov, NASA’nın 19 Temmuz’da gerçekleşeceğini tahmin ettiği Güneş’ten gelen ‘yılan benzeri bir filamentin’ etkisinin ‘doğrudan bir darbe’ olacağını ve ‘Dünya’nın gece tarafında sinyal kesintileri beklememiz gerektiğini’ söyledi.

Ancak, fırtınanın bu haftanın ilerleyen günlerinde gelmesi olası olduğu kaydedilirken, SpaceWeather’a göre, ‘küçük’ ancak uydu operasyonlarını etkileyebilecek G1 sınıfı fırtına, 20 veya 21 Temmuz’da Dünya’yı vurabileceği kaydedildi.

Indepented’da yer alan Adam Smith’in haberine göre, fırtınanın kökenleri, 15 Temmuz’da kararsız bir manyetizma filamenti tarafından Güneş’ten sıçrayan bir plazma ve manyetik enerji salınımı olan bir koronal kütle atımından geliyor. Patlamaların Dünya’daki tüm enerji santrallerinin bir yıl boyunca ürettiğinden 100 bin kat daha fazla enerji salma yeteneğine sahip olduğu kaydedildi.

Hafta sonu, “fışkırma” diye bilinen muazzam bir plazma ve manyetik alan yapısı Güneş’ten ayrıldığı belirtilen haberde bunun görüntüsünü yakalayan Dr. Sebastian Voltmer, SpaceWeather’a, “Bu fışkırmanın katıksız büyüklüğü etkileyici” dedi.

Güçlü Güneş fırtınalarının insan faaliyetleri üzerinde ciddi etkileri olabileceği kaydedildi.

Bazı araştırmalar, artan Güneş rüzgarı aktivitesi nedeniyle uyduların yörüngelerinden çıktığını ve CubeSat diye bilinen daha küçük cihazların tamamen yok olduğunu gösteriyor.

Bilim insanları bu fırtınaları tahmin etmenin bir yolunu biliyor olabilir; Güneş lekesi aktivitesinin maksimum büyüme hızını kullanmak, döngünün ne kadar güçlü olabileceğinin habercisi ve bu bilgi; güç şebekeleri, iletişim ekipmanları ve internet gibi hassas altyapıları korumamızı sağlayabilir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.