enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6014
EURO
36,2628
ALTIN
2.932,71
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Instagram’da yeni dolandırıcılık: Hakkınızda şikayet var

Siber korsanlar yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle iş adamı, avukat ve doktor gibi meslek gruplarını hedef alarak Instagram üzerinden yüzlerce …

Instagram’da yeni dolandırıcılık:  Hakkınızda şikayet var
19.07.2022
170
A+
A-

Siber korsanlar yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle iş adamı, avukat ve doktor gibi meslek gruplarını hedef alarak Instagram üzerinden yüzlerce kişiyi dolandırmaya çalışıyor. Toplumda göz önünde bulunan meslek gruplarındaki kişiler sahte mesajlarla tuzağa çekiliyor. Siber zorbalar, oltalama yöntemi denilen sahte linklerle kişileri ağına çekiyor. Sahte bir hesaptan gönderilen mesajda ‘Hakkınızda kötü içerikli iddialar var’ denilerek kişilere bir link gönderiliyor. Linke tıklayan kişiden karşısına çıkan sayfada şikayetleri kaldırmak için ödeme yapması talep ediliyor. Böylece dolandırıcılar kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçiriyor.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GÖNDERİLEN HİÇBİR LİNKE TIKLANMAMALI

Oltalama yöntemi son günlerde oldukça fazla kullanılan bir dolandırıcılık yöntemi. Mesaj gönderen çok samimi arkadaşınız dahi olsa sosyal medya üzerinden gönderilen hiçbir linke hemen tıklanmamalıdır. Linke tıklansa bile yönlendirilen adreste hiçbir kredi kartı bilgisi ya da kullanıcı adı ve şifre bilgisi girilmemelidir. 

Kişiler bu tuzağa düştüğünü anladığında bir takım önlemler alabiliyor. Bunlardan en önemlisi sahte mesajların ekran görüntüsü ve hesabınız ele geçirildikten sonra kaydedilen mail adresiyle savcılığa başvurulması. Sonraki adımlarda eğer varsa iç yazışmaları delil olarak sunulması önem arz ediyor. Öte yandan uzmanlar, bu tarz dolandırıcılıklara karşı sosyal medya hesapları şifrelerinin birbirlerinden farklı olması gerektiği konusunda da uyarıyor.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.