enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyor

ABD Başkanı Joe Biden, “1967 sınırlarında iki devlet, Filistinliler ve İsrailliler için özgürlük ve demokrasi elde etmenin en iyi yolu olmaya …

Biden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyor
15.07.2022
125
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, “1967 sınırlarında iki devlet, Filistinliler ve İsrailliler için özgürlük ve demokrasi elde etmenin en iyi yolu olmaya devam etmektedir. Filistin halkı bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ediyor.” dedi.

Biden, İsrail ve Filistin’i kapsayan 3 günlük ziyaretinin son durağı olarak işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine geldi.

Biden, burada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi. İki lider, Filistin Devlet Başkanlığı konutundaki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

BİDEN: FİLİSTİN HALKI, EGEMEN VE BAĞIMSIZ BİR DEVLETİ HAK EDİYOR

ABD Başkanı Biden ise, konuşmasında, Filistin-İsrail sorununun çözümünde, “iki devletli çözümün ilk destekçilerinden biri” olduğuna dikkati çekti.

Biden, “ABD başkanı olarak yanınızda bulunduğum bugün, iki devletli çözüm hedefine olan bağlılığım değişmedi. 1967 sınırlarında iki devlet, Filistinliler ve İsrailliler için eşit şekilde, güvenlik, refah, özgürlük ve demokrasi elde etmenin en iyi yolu olmaya devam etmektedir. Filistin halkı bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ediyor.” dedi.



Filistin halkının acılarını anlayabildiklerini kaydeden Biden, şunları söyledi:

ŞİRİN EBU AKİLE’NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Başkanı, konuşmasında, Filistin asıllı ABD vatandaşı gazeteci Şirin Ebu Akile’nin İsrail askerlerince öldürülmesi hadisesine de değindi.

ABD yönetimi olarak Ebu Akile’nin öldürülmesinin takipçisi olacaklarını ifade eden Biden, “Onun mirasının daha fazla gence, gerçeği bildirme ve çok sık gözden kaçan hikayeleri aktarma işini sürdürmesi için ilham vermesini umuyorum. ABD, (Şirin Ebu Akile’nin) ölümünün kapsamlı ve şeffaf bir şekilde hesabının sorulmasında ısrar etmeye ve dünyanın her yerinde medya özgürlüğünü savunmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLERDEN PROTSETO: BİDEN’DAN OLUMLU BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ

Beytullahim kentinde toplanan onlarca Filistinli, “Adalet istiyoruz” ile Biden’ın İsrail’e destek mesajlarına tepkilerin yazılı olduğu pankartlarla gösteri düzenledi.

Filistinli göstericilerden aktivist Yusuf Acha, AA’ya yaptığı açıklamada, “Biden’ın ziyaretini reddediyoruz, onu burada istemiyoruz.” dedi.

ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarıyla İsrail’den yana taraf tuttuğunu söyleyen Acha, “Filistin halkı tüm kesimleriyle bu ziyareti reddediyor. Biden’ın ziyaretinden olumlu bir şey beklemiyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.