enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnsan hareketleriyle yattı, öküz hareketleriyle kalktı! Doktorlar bile bu hastalığa çare bulamıyor

İnsanlar birçok çeşitli hastalıkla baş ediyor. Bu hastalıkların bazen ismi bazen de ortaya çıkardığı sonuçlar hayli ilginç oluyor. Ancak bu …

İnsan hareketleriyle yattı, öküz hareketleriyle kalktı! Doktorlar bile bu hastalığa çare bulamıyor
12.07.2022
99
A+
A-

İnsanlar birçok çeşitli hastalıkla baş ediyor. Bu hastalıkların bazen ismi bazen de ortaya çıkardığı sonuçlar hayli ilginç oluyor. Ancak bu hastalıklar arasından biri var ki, hem ismi hem de yarattığı sorunlar ilginç. Öyle ki hastalığın kesin bir tedavisi olmaması ise durumu daha ilginç hale getiriyor.

HER HAREKETLERİYLE BÜYÜKBAŞ HAYVANI ANDIRIYORLAR

Hastalık genelde uykuda başlıyor ve kişi kendini büyükbaş bir hayvan sanıyor.Uyanınca da hastalıktan kurtulamayan kişi dağlarda otlanmak da dahil her hareketiyle bir büyükbaş hayvanı andırmaya başlıyor. İsmi size komik gelebilir fakat Babil Kralı II. Nebulkadnezar’ın bile zamanında bu hastalığa yakalandığı ve otlanmaya başladığı kitaplarda yer alır.

KURTULMA İHTİMALİ ŞANSA BAĞLI

Hasta olanlar için hayatı zorlaştıran bir diğer olaysa modern hayata geçiş. Yani bu kişiler kendilerini büyükbaş olarak hissetseler de modern dünyada hayvanların ne yazık ki yaşam alanları sınırlı… Bundan dolayı da psikolojik rahatsızlıkları da ortaya çıkıyor. Hastalığın tedavisi için tek yapılabilen şey ise psikolojik destek, kurtulma ihtimali de şansa bağlı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.