enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

6’lı masayla ilgili bomba iddia: Saadet Partisi, 20 milletvekilini CHP listesinden seçime sokacak

CHP’nin başını çektiği 6’lı masada partiler, milletvekili hesapları yapmaya başladı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Gelecek, DEVA ve …

6’lı masayla ilgili bomba iddia: Saadet Partisi, 20 milletvekilini CHP listesinden seçime sokacak
12.07.2022
74
A+
A-

CHP’nin başını çektiği 6’lı masada partiler, milletvekili hesapları yapmaya başladı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi grup kuracak kadar milletvekili çıkartmak istiyor. İktidara gelmeleri halinde bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı isteyen genel başkanların, milletvekili adayı olmayacağı belirtiliyor.

SAADET İSTİYOR, CHP DE SICAK BAKIYOR

Yenişafak gazetesinin haberine göre; Liderler milletvekili kontenjanlarını başka isimler üzerinden değerlendirerek temsil gücünü daha da arttırmayı hedefliyor. 2018’deki seçime CHP listesinden giren Saadet Partisi’nin TBMM’de grup kurmak için 20 milletvekilini yine CHP listesinden göstermek istediği, CHP’nin de buna sıcak baktığı öne sürüldü.

DEVA PARTİSİ KENDİ ADIYLA GİRİYOR

2023’te ilk kez seçime girecek DEVA ve Gelecek Partisi’nin TBMM’de grup kurmak istedikleri, ancak seçime kendi listelerinden girecekleri belirtiliyor.

İYİ PARTİ, DEMOKRAT PARTİ’YE MESAFELİ

Masanın ortaklarından DP de bir önceki seçime İYİ Parti listesinden girmişti. İYİ Parti’nin bu dönem listesinde başka partilere yer vermek istemediği öğrenildi. DP ise 6’lı masadaki diğer partilerin listesinde yer almayı planlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.