enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2313
EURO
37,7787
ALTIN
2.931,41
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Bakan Koca’dan “hekimlere silah ruhsatı verilsin” talebine tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlere silahlı ruhsat talebine tepki gösterdi. Koca, “Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri …

Bakan Koca’dan “hekimlere silah ruhsatı verilsin” talebine tepki
11.07.2022
117
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlere silahlı ruhsat talebine tepki gösterdi. Koca, Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?” ifadelerini kullandı. Koca’nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle: 

“Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar.”

HASTANELERİN GÜVENLİĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi hastanelerdeki güvenlik sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet her kesimden tepki çekerken, caydırıcı adımların atılması da oldukça önemli. 

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır cezaların uygulanması gündemdeydi. Daha önce de hastanelerin girişine X-ray cihazı konulması da tartışılmıştı. 

Geçtiğmiz Mayıs ayında Resim Gazete’de yayımlanan Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la birlikte kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amaçlanmıştı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.