enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C

Öğretmenlere ‘mesleki’ destek

Mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin desteklenmesi amacıyla başlatılan “Eğitimin Sigortası …

Öğretmenlere ‘mesleki’ destek
08.07.2022
104
A+
A-

Mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin desteklenmesi amacıyla başlatılan “Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz” projesi kapsamında şimdiye kadar projeden 650 öğretmen yararlandı.

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Türk Eğitim Derneği (TED) ve Zurich Sigorta iş birliğinde, mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin desteklenmesi amacıyla başlatılan “Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz” projesi kapsamında eğitimlerden 650 kadın öğretmen yararlandı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu projenin amacı; öğretmenlerin yaşadıkları çevresel, fiziksel ve mesleki sorunları en aza indirilmesi, bilgilerini artırılması ve motivasyonlarının yükseltmesidir. Mesleğinin ilk yıllarında köy gibi kırsal bölgelere atanan kadın öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi yoluyla çalışma hayatına daha iyi bir başlangıç yapmalarının sağlanması ve mesleki becerilerinin geliştirilmesidir.” dedi.

Bakan Özer, bu sayede öğretmenlerin hem proje boyunca görev yaptıkları okuldaki öğrencilerine hem de meslek hayatı boyunca eğitecekleri öğrencilere etkilerinin olumlu yönde gelişiminin sağlanacağını ifade etti.

Projeyle öğretmenlerin yöresel ve sosyal uyumunun sağlanması ve sosyal girişimcilik modelleri oluşturulmasının hedeflendiğini aktaran Özer, proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “İlk etapta 50 öğretmen projeye dâhil edildi. İlerleyen süreçte 100, 200 ve 300 öğretmenin dâhil edilmesiyle toplam 650 öğretmene ulaşıldı. Projeye dâhil edilen öğretmenlere farklı zamanlarda ‘mesleki gelişim’, ‘kişisel gelişim’ ve ‘sosyal girişimcilik’ başlıkları altında eğitimler verildi. 2024 yılı sonuna kadar projeyle 1.500 köy öğretmenine ulaşılması hedefleniyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.