enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2447
EURO
37,6345
ALTIN
2.913,99
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

İsrail’den Türkiye’deki ticaret ataşeliğini yeniden açma kararı

Türkiye ve İsrail’in ilişkilerinin gerilmesine neden olan, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar nedeniyle iki ülke 2018’de büyükelçileri …

İsrail’den Türkiye’deki ticaret ataşeliğini yeniden açma kararı
05.07.2022
102
A+
A-

Türkiye ve İsrail’in ilişkilerinin gerilmesine neden olan, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar nedeniyle iki ülke 2018’de büyükelçileri sınır dışı etmişti. Geçen aylarda ise; Avrupa’nın Rus doğal gazına bağımlılığını azaltacak bir seçenek olarak İsrail ve Türkiye arasında doğal gaz boru hattı kurulması fikrinin tekrar gündeme gelmesi; iki ülke arasında ikili ilişkileri geliştirmek için bir fırsat olarak görüldü.

Yıllarca süren anlaşmazlığa rağmen İsrail ve Türkiye arasındaki ticaret devam etti. İki ülke arasındaki ticaret 2021’de yüzde 30 artarak 7,7 milyar dolara ulaştı.

İngiliz haber ajansı Reuters’ta yer alan habere göre; İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai ise, “Ticaret ataşeliğinin yeniden açılması, İsrail’in Türkiye ile ekonomik ilişkilerini güçlendirme taahhüdünü gösteriyor. On yıldan uzun süre sonra, iki ülke arasında ortak bir ekonomik konferans düzenlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bakanlık, söz konusu adımın şu anda Türkiye’ye ihracat yapan 1.500’den fazla İsrailli şirkete destek olacağını açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.