Kurban bayramından sonra etleri değerlendirmenin en iyi yolu etleri kıyma çekmektir. Kasaba gitmeden kurban etlerini evde kolayca kendiniz çekebilirsiniz. Evde kolayca kıyma nasıl çekilir? Kıyma makinesinde et nasıl çekilir? Sizler için araştırdık. İşte detaylar:
Kurban bayramından kalan taptaze etleri değerlendirmek isterseniz kendi kıymanızı kendiniz evde yapabilirsiniz. Kurban bayramında kasaplar çok yoğun oldukları için evde kıyma makinesiyle kolayca etlerinizi kendiniz çekerek yemeklere kullanmak için dolaba kaldırabilirsiniz. Etleri kıyma haline getirmeden önce ilk olarak dolapta bir gün bekletmeniz gerekir. Çünkü dinlenen et çekildikten sonra daha çok lezzetli olur. Küçük buzdolabına eşit parçalara bölerek saklayabileceğiniz kıymayı çekmek için bazı püf noktalarını bir araya getirdik. Detaylar haberimizde:
Evde kıyma nasıl çekilir
EVDE KIYMA NASIL ÇEKİLİR?
- – Kurbanda parça parça getirdiğiniz etleri kıyma olarak çekmeden önce en az 1 gün buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dinlendirdiğiniz etin kemiklerini, sert olan yerlerini çıkarın. Et parçasının içinde zar varsa onları da ayıklayıp çıkarın.
- – Güzelce ayıkladıktan sonra yağlarını çıkarmadan küçük parçalar halinde kesin. Kestiğiniz etleri iki türlü çekebilirsiniz. Evde eğer et kıyma makineniz varsa onu çalıştırın ve etlerini içine koyup çekmeye başlayın.
- – Eğer evde et kıyması yoksa da etleriniz robot ile kolayca çekebilirsiniz.
Mutfak robotuyla kıyma çekmenin püf noktaları
- Robotla çekerken zorlanmamak adına etin bütün sinirlerini alabilirsiniz. Robotun içerisine etleri yarısına gelecek şekilde yerleştirin. Aralıklarla eti 10 kez olacak şekilde öğütün. Öğütme sırasında robotun bıçak kısmına et sıkışabilir ya da aşağıda toparlanabilir. Bu sırada robotun çalışmasını durdurup bir iki kez robotu sallayarak devam edebilirsiniz.
- İstediğiniz incelikte çektikten sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
blendırla kıyma nasıl çekilir
DONDURUCUDA ET NE KADAR BEKLETİLEBİLİR?
Kırmızı et çeşitlerinin buzdolabı yerine derin dondurucuda saklamasıyla oluşacak gün farkı aşağıdaki örneklerde görülebilir:
- – Kuşbaşı et ve biftek buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 6-12 ay taze kalabilir.
- – Kıyma, köfte ve sakatat buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 3-4 ay taze kalabilir.
evde kıyma nasıl çekilir
- – Pişmiş et ve et yemekleri buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
- – Et suyu ve et suyuna yapılan çorbalar buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
- – Sosis ve salam gibi şarküteri ürünleri paketleri açıldıktan sonra buzdolabında en fazla 4-5 gün, füme etler 1 hafta saklanabilirken derin dondurucuda bu süre salamlar için 1-2 ay, füme etlerde 9-12 aydır.