enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6486
EURO
36,3661
ALTIN
2.928,18
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ablasyon ve elektrofizyolojik işlemi gerçekleştirildi

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan “elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon …

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ablasyon ve elektrofizyolojik işlemi gerçekleştirildi
24.06.2022
118
A+
A-

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan “elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon” işlemi ilk kez gerçekleştirildi.

İşlem, kardiyoloji uzmanları Dr. Öğr. Üyesi Alkame Akgümüş ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Balun tarafından 14 hastaya başarı ile uygulandı.

Halk arasında “yakma işlemi” olarak da bilinen, kalpte oluşan ritim bozukluğunu tespit ederek tedavi edilmesini sağlayan uygulama sonrası hastalar kısa sürede normal hayatlarına dönebiliyor.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamanın başlaması ile “ritim bozukluğu” sebebiyle yapılan hasta sevklerini de azaltacak uygulama ilgili bilgi veren Başhekim Muzaffer Şenveli, şunları kaydetti:

“Anjiyo işlemiyle görsel olarak benzerlik taşıyan ancak anjiyo işleminden farklı bir çalışma sistemi olan EPS/ablasyon uygulamasında, atar veya toplar damardan girerek kalbe çeşitli kataterler göndererek kalp içinde belirli noktalardan uyarılar ile hastanın yaşadığı ritim bozukluğu ortaya çıkarıldıktan sonra, çeşitli uyarı manevraları ile ritim bozukluğunun tipi tespit ediliyor. Tespitin ardından eğer uygun ise radyofrekans ile ritm bozukluğuna yol açan yollar veya noktalar ablasyon yaparak (yakarak) ortadan kaldırılmaktadır. Hastalanın, bilinci açık ve konuşarak uygulanan bu tedavi sonrası kısa sürede normal hayatına geri dönmektedir.”

Tarık Köse – Sağlık
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.