enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Google Chrome tarayıcısında güvenlik açığı bulan araştırmacılar 765 bin TL ödül kazandı

Google Chrome, masaüstü ve mobil dahil olmak üzere üç milyarı aşan kullanıcısı ile dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı. Bu nedenle …

Google Chrome tarayıcısında güvenlik açığı bulan araştırmacılar 765 bin TL ödül kazandı
24.06.2022
109
A+
A-

Google Chrome, masaüstü ve mobil dahil olmak üzere üç milyarı aşan kullanıcısı ile dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı. Bu nedenle Google Chrome tarayıcısındaki en küçük bir güvenlik açığı bile küresel çapta bir soruna neden olabilir. 

Google, 21 Haziran’da Chrome tarayıcısı için yeni bir güncelleme yayınladı. Yeni güncelleme ile birlikte toplam 14 sorunun giderildiği söylendi. Ancak yeni güncelleme kusursuz değildi. Siber güvenlik uzmanlarından oluşan bir grup araştırmacı Google Chrome’nin yeni sürümünde kritik seviyede güvenlik açığı tespit etti.

GOOGLE GÜVENLİK AÇIĞINI TESPİT EDEN ARAŞTIRMACILARA BİR SERVET ÖDEDİ

Araştırmacılar bu açığı Google’ye bildirdi. Goggle’de kısa bir incelemenin ardından güvenlik açığını kabul etti ve araştırmacıların iye niyetlerine karşılık 44 bin dolar para ödülü verdi. Ödül güncel kurla 765 bin TL’ye karşılık geliyor.

Google Chrome’deki güvenlik açığından dolayı olumsuz etkilenen hiç kimse yok. Google, açığın bildirilmesinden sonra hızla yeni bir güncelleme yayınladı.

Linux, Mac veya Windows işletim sistemi fark etmeksizin Google tarafından yayınlanan her güncelleme maksimum güvenlik için her zaman bekletilmeden yüklenmesi gerekiyor.

KAYNAK: FORBES
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.