enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

NASA, Ay’da nükleer enerji tesisi kurmak için 3 şirketle anlaştı

NASA tarafından geçtiğimiz Salı günü Ay’da bir nükleer enerji tesisi kurulacağı duyurulmuştu. NASA, bu projesini bir an önce hayata geçirmek …

NASA, Ay’da nükleer enerji tesisi kurmak için 3 şirketle anlaştı
23.06.2022
119
A+
A-

NASA tarafından geçtiğimiz Salı günü Ay’da bir nükleer enerji tesisi kurulacağı duyurulmuştu. NASA, bu projesini bir an önce hayata geçirmek istiyor. Bu amaçla NASA üç şirketle anlaşma sağladı.

F-16, F-35 gibi uçakların tasarımcısı Lockheed Martin ile Westinghouse ve IX (Intuitive Machines ve X-Energy’nin ortak girişimi) firmaları NASA ile ortaklık kuran firmalar oldu. Ay’de kurulacak nükleer enerji projesinin tasarımının 12 ayda tamamlanması planlanıyor. Proje tasarımının maliyetinin ise yaklaşık 5 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

NASA, bu projesini ABD Enerji Bakanlığı (DOE) ile birlikte yürütüyor. NASA, en az on yıl enerji üretebilecek 40 kilovatlık bir tesis kurmayı hedefliyor.

Ay’da veya Mars’taki koşullar, güneş enerjisinin kullanımını zorlaştırıyor. NASA, bu nedenle bu projesini hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyor. NASA ayrıca bu ve benzer projelerle derin uzay araştırmaları için uzun menzilli uzay araçlarının gelecekte sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyor.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.