enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1689
EURO
38,2055
ALTIN
2.921,74
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C

Elon Musk, Twitter’da tweetlerin gizlenebildiği yeni bir filtreleme seçeneği önerdi

Elon Musk Twitter’ı satın almak için günleri sayarken, Twitter ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Musk, kullanıcılar tweetleri ülkeye …

Elon Musk, Twitter’da tweetlerin gizlenebildiği yeni bir filtreleme seçeneği önerdi
22.06.2022
91
A+
A-

Elon Musk Twitter’ı satın almak için günleri sayarken, Twitter ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Musk, kullanıcılar tweetleri ülkeye yayılmadan özgürce tweet atabilmeleri gerektiğini söyledi. Bunun nedenini ise “ifade özgürlüğü ile erişim özgürlüğü arasındaki fark” olduğunu belirtti.

Milyarder Musk, kullanıcıların platformda gördüklerini sınırlayan tercihler belirlemesine ve rahatsız edici buldukları içeriği engellemesine olanak tanıyan bir Twitter özelliği önerdi. Katar Ekonomik Forumu’nda konuşan Musk, bunun Twitter’ı “kullanımı çekici bir sistem” yapma yolunda bir adım olacağını söyledi.

Twitter’ın insanlara istediklerini söylemelerine izin vermesi gerektiğini ancak daha sonra bunların kimlerin görebileceğinin kullanıcıların tercihlerine göre sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Musk konuyla ilgili “Tercihiniz bir şey görmek veya okumaksa, o zaman bunu alırsınız. Fakat tercihleriniz şu veya bu şekilde rahatsız edici bulduğunuz yorumları görmemekse o zaman bunu yapacak bir ayar olarak alabilir ve görmeyebilirsiniz” dedi.

Tesla CEO’su Twitter’ın olabildiğince kapsayıcı olması gerektiğine inandığını, ancak “ifade özgürlüğü ile erişim özgürlüğü arasında büyük bir fark olduğunu” söyleyerek “Bununla ilgili olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde diyelim ki, Times Meydanı’nın ortasına gidip hemen hemen istediğiniz her şeyi bağırabilirsiniz.  Bu durumda çevrenizdeki insanları rahatsız edeceksiniz, ancak halka açık bir yerde az ya da çok istediğinizi bağırmanıza izin veriliyor”  diyerek bu özelliğin mutlaka gelmesi gerektiğini savundu.

Musk daha önce de sosyal medyadaki rahatsız edici ve sıkıcı içerikleri filtreleme isteğinden bahsetmişti. Twitter çalışanlarıyla yaptığı ilk kapsamlı görüşmede, “insanlara saldırgan bulacakları içeriği göstermemeyi” planladığını açıkça söylemişti.

Twitter, hâlihazırda kullanıcıların belirli hesaplardan gelen bildirimleri veya yinelenen ve otomatik tweet’ler olarak işaretlediği içeriği engellemesine veya filtrelemesine olanak tanıyor. Ek olarak platform, kullanıcıların belirli kelimeleri sessize alabilmesine de izin veriyor. böylece bu terimleri içeren tweetler gösterilmiyor.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.