enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2040
EURO
37,8406
ALTIN
2.914,63
BIST
9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
21°C

Marmaris’te Orman Yangını Hızla Yayılmaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde önce İzmir, ardından Çanakkale’de çıkan yangınların ardından bir yangın haberi de Muğla’dan geldi. Akşam saatlerinde Marmaris …

Marmaris’te Orman Yangını Hızla Yayılmaya Devam Ediyor
21.06.2022
124
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde önce İzmir, ardından Çanakkale’de çıkan yangınların ardından bir yangın haberi de Muğla’dan geldi. Akşam saatlerinde Marmaris ilçesinde başlayan yangına karadan ve havadan müdahale edilmeye başlandığı aktarıldı.

Hatırlarsınız ki geçtiğimiz yıl çok sayıda ilimizde büyük çaplı orman yangınları yaşamıştık ve maalesef bu yangınlarda kayıplar vermiştik. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte gelen yangın haberleri de büyük bir endişe yaratmaya başladı.

Orman Genel Müdürlüğü’nden de açıklama geldi:

Orman Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı paylaşımla müdahalenin ilk 8 dakika içerisinde başladığı haberini vermişti. Müdahalenin havanın kararmasıyla birlikte karadan devam edeceği bilgisi verildi. Bununla birlikte geçtiğimiz gün Türk Hava Kurumu tarafından yapılan açıklamada “Orman yangınlarına dört adet THK CL-215 uçağı ve 50 helikopter ile müdahale edeceğiz” sözlerine yer verilmişti.

Ancak şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede yayılan yangına havadan müdahalenin azalmasıyla birlikte sosyal medyada tepkiler gecikmedi. Geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda da sıklıkla gündeme gelen Şahan Gökbakar, yaptığı paylaşımla tepkisini dile getiren ilk isimlerden biri oldu. Gökbakar, havadan daha fazla müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şahan Gökbakar’ın paylaşımının ardından gelen tepkilerden bazıları ise şöyle oldu;

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.