enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2040
EURO
37,8406
ALTIN
2.914,63
BIST
9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
21°C

Avustralya’da bir ilk! Başörtülü bir kadın senatoya girdi!

Avustralya’da İşçi Partisinden Senatoya seçilen aslen Afganistanlı olan Fatima Payman, parlamentoya giren ilk başörtülü kadın oldu …

Avustralya’da bir ilk! Başörtülü bir kadın senatoya girdi!
21.06.2022
101
A+
A-

Avustralya’da İşçi Partisinden Senatoya seçilen aslen Afganistanlı olan Fatima Payman, parlamentoya giren ilk başörtülü kadın oldu.

Avustralya’da günlük bir gazete olan Canberra Times’ın haberine göre, 8 yaşında annesi ve üç kardeşi ile Afganistan’dan mülteci olarak Avustralya’ya gelen Payman, Batı Avustralya’nın 6. Senato koltuğuna oturmaya hak kazandı. Avustralya Seçim Komisyonu, Batı Avustralya eyaleti 27 yaşındaki Payman’ın galibiyetini doğruladı.

Avustralya Parlamento’suna giren ilk başörtülü kadın Payman, İşçi Partisinden Ed Husic ve Anne Aly ile Senatodaki üç Müslüman Avustralyalıdan biri olacak.

Fatima Payman

“ONUR VE AYRICALIK DUYUYORUM”

Seçim Komisyonunun sonuçları paylaşmasının ardından açıklama yapan Payman, tüm samimiyetiyle yeni görevine seçilmekten “onur ve ayrıcalık” duyduğunu belirtti.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ve Başbakan Yardımcısı Patrick Gorman, Twitter üzerinden, Payman’ı tebrik etti.

Yeşiller Partisi Senatörü ve aynı zamanda ilk Müslüman kadın senatör Mehreen Faruqi de Payman’ı“Senato’ya başka bir Müslüman kadının katılması harika” ifadeleriyle kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.