enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
SON DAKİKA
12:57 Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı
12:56 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Dilimiz bizim kimliğimizdir”
12:55 Başkan Işık, şehit anneleri ve eşleriyle bir araya geldi
12:45 Başkan İbrahim Sandıkçı: “Öğrencilerimize yıllık 28 milyon Türk lirası destek sağlıyoruz”
12:44 Antalya Büyükşehir’den Döşemealtı’na 350 milyon TL’lik yatırım
12:43 Üç ilçede 14 km yol asfaltlanıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi asfalt atağı başlattı
12:42 İzmit Millet Bahçesinde kaba inşaatlar tamamlandı
12:40 Çankaya’da Yeni Dönem Muhtarlar Tanışma Toplantısı Yapıldı
12:39 Büyükşehir İtfaiyesinden Ege Profil personeline eğitim
12:11 Anne Şehir merkezlerinde “Anneler Günü” bambaşka
12:10 Köy ziyaretleri Gökdere’den başladı
12:09 Huzurevi Annelerine Saç ve Cilt Bakım Sürprizi
12:06 Yeni müfredata 67 bin öneri
11:06 Yaş çay alım fiyatı belirlendi
10:20 Silah kaçakçılarına İçişleri’nden ‘Mercek’
09:36 Düzce’de kavga silahlı çatışmaya dönüştü
22:08 Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı
22:06 Mardin’in simgesi ‘Çöp Eşeklerin’ görevleri sona eriyor
21:01 Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Esma Gizem Aydın ve Ali Erkan İyilikli çiftinin nikâhını kıyarak mutluluklarına ortak oldu
21:00 Nevşehir’de down sendromlu Yusuf Tosun için temsili asker eğlencesi düzenlendi. Eğlence programında, gence asker kınasını Belediye Başkanı Rasim Arı yaktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyanın En Popüler Podcast’i COVID Dezenformasyonu Yayıyor

COVID-19 pandemisinin son birkaç yıldır hayatımızı alt üst ettiğini söyleyebiliriz. Ancak hastalığın kendisinin yanı sıra hakkındaki yanlış …

Dünyanın En Popüler Podcast’i COVID Dezenformasyonu Yayıyor
13.01.2022
193
A+
A-

COVID-19 pandemisinin son birkaç yıldır hayatımızı alt üst ettiğini söyleyebiliriz. Ancak hastalığın kendisinin yanı sıra hakkındaki yanlış bilgilendirmeler de birçok insana zarar veriyor. Bu sebeple de YouTube, Twitter, Facebook gibi birçok dijital platform, aşı dezenformasyonu hakkında önlemler alıyor ve bu yanlış bilgilerin yayılmasını engellemeye çalışıyor.

Bu durum son yıllarda oldukça popüler olan podcast’lere de yansımış durumda. Şimdi de ünlü komedyen ve aktör Joe Rogan’ın sunuculuğunu yaptığı ve 11 milyona yakın aktif dinleyicisi ile dünyanın en popüler podcast’i olarak nitelendirilen ‘The Joe Rogan Experience’ isimli podcast de bu duruma dahil olmuş benziyor. Gelen haberlere göre yüzlerce bilim insanı, Joe Rogan’ın programının COVID-19 hakkında yanlış bilgilendirme içerdiğini düşünüyor.

Podcast’in bir bölümünde COVID hakkında yanlış bilgilere yer verildi

Doktorlar, profesörler ve sağlık çalışanları gibi bilim insanlarından oluşan 260 kişilik bir grup, Rogan’ın podcast’inin yayımlandığı Spotify’a bir açık mektup yazdı. Grup, dünyanın en popüler podcast’i olan ‘The Joe Rogan Experience’ yanlış bilgiler yayarak tıp dünyasında ‘güvensizlik’ oluşturduğunu ifade etti.

Mektupta, 54 yaşındaki Rogan’ın podcast’inin 31 Aralık’ta yayımlanan 1757. bölümüne dikkat çekildi. ABD’li virolog Dr. Robert Malone’un konuk olduğu bu bölümde herhangi bir dayanağı olmayan komplo teorilerinin yer aldığı ifade edildi. Zaten Malone’un Twitter hesabı da COVID hakkında yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle askıya alınmıştı. Açıklamalara göre Malone, podcast’in bu bölümünde toplumsal liderlerin halkı ‘hipnotize ettiği’ ve aşılar ile ilgili asılsız iddiaları destekleyen açıklamalarda bulundu.

“Spotify da en az Rogan kadar suçlu”

Bu tarz bilgilerin Rogan’ın ortalama yaşı 24 olan dinleyicilerine ve toplumun büyük tehlike oluşturduğunu belirten uzmanlar, Spotify’ın da en az Rogan kadar suçlu olduğunu, bu tarz yanlış bilgilerin platformda bulunmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. Spotify ise konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Oldukça tartışmalı bir kişilik olan Rogan, daha önce de COVID-19 ile ilgili eleştiri yağmuruna tutan açıklamalarda bulunmuştu. Ünlü komedyen, maskelerin ve hidroksiklorokinin koronavirüs tedavisinde kullanımı hakkında kafasında soru işaretleri bulunduğunu aktarmıştı. Rogan ayrıca, “Genç ve sağlıklı bir insansanız aşıya ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorumifadelerini kullanarak gençlerin aşı yaptırmasını pek desteklemediğini kaydetmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.