enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2498
EURO
37,8375
ALTIN
2.924,68
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

67 milyonluk vurgunun detayları ortaya çıktı; şüpheliler adliyeye sevk edildi

İSTANBUL’da toplamda 67 milyon liralık dolandırıcılık yapan 5’i kadın 36 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin elde ettikleri geliri …

67 milyonluk vurgunun detayları ortaya çıktı; şüpheliler adliyeye sevk edildi
17.06.2022
93
A+
A-

İSTANBUL’da toplamda 67 milyon liralık dolandırıcılık yapan 5’i kadın 36 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin elde ettikleri geliri kadınların üzerine tarla, ev, otomobil alarak değerlendirdikleri ortaya çıktı. Öte yandan dolandırıcıların 6 ay boyunca toplamda 50 milyon lirasını çaldıkları Nevra K’ya kabusu yaşattıkları bir çok gece telefonunu açık bırakarak uyumasını istedikleri öğrenildi. Şüphelilerin kandırdıkları Nevra K.’dan para almak için Şanlıurfa’dan ailece İstanbul’a geldikleri parayı aldıktan sonra tatil yapıp tekrar memleketlerine döndükleri belirlendi.Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Nevra K.’nın kendisini polis ve savcı olarak arayan dolandırıcılara inandığı ve toplamda 50 milyon liralık bir ödeme yaptığını tespit etti. Bu gelişme üzerine başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından şebeke elemanlarının kimlikleri ve oturdukları adresler tespit edildi.

EV, OTOMOBİL VE TARLA ALMIŞLAR

40 EKİPLE 9 İLDE OPERASYON YAPILDIAsayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye basarken, 30 ayrı ekiple Şanlıurfa’ya çıkarma yaptı. Toplam’da 40 ekibin katılımıyla 9 ilde yapılan operasyon eş zamanlı olarak başladı. Daha önceden tespit edilen adreslere yapılan ve 43 hedefin bulunduğu operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

TELEFONU AÇIK BIRAKIP UYUMASINI İSTEMİŞLER

AİLECE PARA ALMAYA GELİP TATİL YAPMIŞLARŞüphelilerin Nevra K.’dan sürekli para almaya başladıktan sonra oldukça rahatladıkları bazı olaylarda ailece Şanlı Urfa’dan gelerek aldıkları parayla bir süre tatil yaptıktan sonra geri döndükleri belirlendi.

13 KİŞİ TEŞHİS EDİLDİ

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada Nevra K.’ kendisinden para alan 8 kişiyi teşhis ettiği öğrenildi. Zanlıların benzer yöntemle 1 milyon dolar  parasını aldığı  mühendis Ceren A.’nın ise 5 kişiyi teşhis ettiği  öğrenildi. Şüphelilerin daha önceden çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.


/ Ali Aksoyer – Güncel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.