enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Fed’ yorumu: Sıradan bir olay değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında ekonomiye değinen Erdoğan, pandemi …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Fed’ yorumu: Sıradan bir olay değil
16.06.2022
120
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında ekonomiye değinen Erdoğan, pandemi nedeniyle ekonomideki dengelerin ve alışkanlıkların altüst olduğunu belirtti.

ABD’NİN BU ADIMI SIRADAN BİR OLAY DEĞİL

Erdoğan, “Üretim aksadı, tedarik zincirleri kırıldı, küresel ticaret durma noktasına geldi. Son olarak Fed’in attığı adımı gördünüz. ABD’de böyle bir adım atılması sıradan bir olay değil.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 500 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin salgın krizini başarılı yöneten ülkelerin başında geldiğini belirten Erdoğan, “Hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık. Ekonomik olarak bizden çok daha zengin olan ülkelerdeki görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Destek ve teşvik paketlerimizle insanlarımızın yanında olduk. Bu kritik süreçte ekonomide kontak kapatmadığımız gibi üretimi sürdürdük. Geçtiğimiz yıl, tarihimizin en yüksek ihracat rakamı olan 225 milyar doları aştık. Hedefimiz 500 milyar dolarlık ihracat, ardından da bunu ikiye katlamak. İstihdamda önemli bir ivme yakaladık.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, enerji fiyatları artışları sübvanse ettiklerini ve vatandaşın yanında olduklarını vurgulayarak “Vatandaşımızın ekmeğine kan doğrayan fırsatçılara göz açtırmayacağız. Serbest piyasa ekonomi kurallarıyla uyuşmayan fahiş fiyatlarla milletimizin rızkına uzananlara karşı düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Şu anki küresel kriz ortamından da ülkemizi alnımızın akıyla çıkaracağız. Mandacı ekonomistler, tetikçi akademisyenler, kifayetsiz muhterisler ne derse desin, Türkiye sağlam altyapısı, üretim gücü, insan kaynağı ve stratejik konumuyla 21 yüzyılın yükselen yıldızlarından biri olacak. Yeter ki biz bu süreçte umudumuzu asla kaybetmeyelim.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.