enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

Dışişleri Bakanı: İsveç ve Finlandiya’nın gönderdikleri belgeler beklentileri karşılamıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri Bakanı Coveney ile düzenlediği basın toplantısında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği …

Dışişleri Bakanı: İsveç ve Finlandiya’nın gönderdikleri belgeler beklentileri karşılamıyor
15.06.2022
109
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri Bakanı Coveney ile düzenlediği basın toplantısında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için Türkiye’ye gönderdikleri belgelerin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu kendilerine ve NATO’ya ilettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvuruları konusunda, bu ülkeler ne zaman ve nasıl bu endişelerimizi karşılayacaklar? Top şu an onların tarafında. Onlardan da ayrıca mektup değil de yazılı bir şekilde cevapları beklediğimizi bir kere daha hatırlatmak isterim.”

Daha sonra sözü alan Norveç Dışişleri Bakanı, şunları söyledi:

“Çok hassas bir husus olduğunu düşünüyorum. Biz burada insani yardım misyonuyla bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl da biraz daha erken tarihte buradaydım. Odak noktam ülkenin yürüteceği operasyonlar değildir. Bizim odak noktamız BM’nin yönergesi ve kararıdır. Temel insani yardımların Kuzeybatı Suriye’ye ulaşmasını sağlamaktır. Önemli haftalarda odaklanacağımız şey budur. Rusya’nın olduğu gibi BM’nin 5 Daimi ülkesinin olduğu gibi odak noktasını burada tutmayı devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.